Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

ΦΟΥΙΤ – Αποκλειστικό: Πού θα κατασκευαστεί το νέο Πολιτιστικό Κέντρο, ποιο το κόστος, η χωρητικότητα και πότε θα ξεκινήσει

Την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευάγγελος Στεργιόπουλος, μετέβησαν στην Αθήνα και είχαν σειρά επισκέψεων, ανάμεσα στις οποίες και στο Υπουργείο Εσωτερικών για την προγραμματική Σύμβαση του Δήμου – Κληροδότημα Παπαλαζάρου με φορέα του Δημοσίου, για την εκπλήρωση του σκοπού της δωρεάς.

Η δωρεά Παπαλαζάρου από την ιδιόχειρη διαθήκη του κληροδότη Ζήση Παπαλαζάρου (12-3-1996) και τη βούληση του: «Εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς να επιδιώκονται με χρήματα, τα οποία κατέλειπε σε αυτόν πάσης φύσεως κοινωφελείς σκοποί (περιλαμβανομένων των μορφωτικών, καλλιτεχνικών, ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών, περίθαλψης, πρόνοιας, πολιτιστικών, καταπολέμησης των ναρκωτικών, καταπολέμησης της ανεργίας και άλλων συναφών), που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους του Νομού Καστοριάς και αγορά κτιρίου και η μετασκευή τους ώστε να χρησιμεύσει για την επίτευξη των ανωτέρω σκοπών», μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των σκοπών της.

Μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών έχει απομείνει στο κληροδότημα, λίγο πάνω από 1.400.000 ευρώ. (τα υπόλοιπα χρήματα που λείπουν είναι μια άλλη ιστορία που έχει πάρει τον δρόμο της). Με αυτά τα χρήματα θα κατασκευαστεί το Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο θα γίνει στο οικόπεδο-φιλέτο που βρίσκεται επί των οδών Ύδρας και Λεωφόρου Κύκνων (απέναντι από το ΚΠΕ, εκεί που έρχεται το τσίρκο – φωτο), και σκοπός είναι να κατασκευαστεί ένα Πολιτιστικό Κέντρο υπερτοπικού χαρακτήρα, που θα μπορεί να καλύπτει τις πολιτιστικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Χωρητικότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΦΟΥΙΤ, η κυρίως αίθουσα, με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς, θα είναι χωρητικότητας 600 θέσεων, με τέσσερα διαζώματα (κάτι αντίστοιχο με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Στο κάτω μέρος πιθανόν να δημιουργηθούν μικρότερες αίθουσες συνεδρίων και άλλοι χώροι.

Πότε ξεκινάει το έργο

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στις 18:00 το απόγευμα, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς με 51 θέματα. Πρώτο θέμα: «Έγκριση σύναψης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ με την Εγνατία Οδό Α.Ε. για την ωρίμανση – προώθηση και υλοποίηση του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ». Αμέσως μετά την ψήφιση της Προγραμματικής Σύμβασης από το δημοτικό συμβούλιο έχουμε τυπικά την εκκίνηση του έργου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αποκλειστικό: Η Καστοριά σύντομα θα αποκτήσει νέο Πολιτιστικό Κέντρο

 

 

 

Back to top button