Το Δημόσιο ΙΕΚ επισκέφθηκε η Μαρία Αντωνίου

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Καστοριάς, επισκέφθηκε η Μαρία Αντωνίου, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Απόστολο Τζιώτζη, τον οποίον συνεχάρη διότι επιτελεί ένα σημαντικό έργο στην περιοχή για τους πολυάριθμους μαθητές του.

Στις δηλώσεις της αμέσως μετά τη συνάντηση ανέφερε:

Το ΔΙΕΚ Καστοριάς, που σημειώνει αυτή την περίοδο ρεκόρ μαθητικού δυναμικού, παρέχει τη δυνατότητα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, ώστε να διευκολύνεται η ένταξη στην παραγωγική διαδικασία.

Η Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζοντας πρόσφατα το πρόγραμμά της για την Παιδεία, έχει συγκροτήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τα ΙΕΚ, όπου, μεταξύ άλλων,

  • Δημιουργείται ζώνη «επιχειρηματικότητας και καινοτομίας» η οποία δίνει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική μονάδα και τις τοπικές επιχειρήσεις να διαμορφώσουν από κοινού ένα σύνολο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
  • Η διδασκαλία γίνεται από εκπαιδευτές που προέρχονται κυρίως από την αγορά και είναι καταξιωμένα επαγγελματικά στελέχη σ’ αυτήν.
  • Ιδρύεται Γραφείο Συμβουλευτικής και Σταδιοδρομίας σε κάθε ΙΕΚ με στόχο τη δημιουργία φακέλου προσόντων του κάθε δικαιούχου, τη συνεργασία με εργοδότες σε τοπικό επίπεδο ή και με φορείς ή οργανισμούς (π.χ. ΟΑΕΔ) για τη βοήθεια των καταρτιζόμενων στην εύρεση εργασίας.

Η Παιδεία αποτελεί τον καθρέφτη της αντίληψης που έχει ο καθένας από εμάς για το μέλλον αυτού του τόπου. Συνεπώς, όταν μιλούμε για Εκπαίδευση -πλαισιωμένη με τα στοιχεία που την κάνουν Παιδεία- είναι σαν να αναφερόμαστε στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, στην Ελλάδα που θέλουμε και για την οποία μαχόμαστε κάθε μέρα.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.