Καστοριά – Συνταγή: Τηγανητή φέτα με σουσάμι και μέλι (φωτογραφίες)

http://1.bp.blogspot.com/-wbN5LQTmOP4/VlCt_VrwrGI/AAAAAAAAGPo/0qM2AMKcuUQ/s1600/%25CE%2594%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B5%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25B71.jpg

Ένας καλός μεζές μπορεί να κάνει συντροφιά στο τραπέζι μας, είτε με φρέσκο τσίπουρο, είτε με ό,τι άλλο επιθυμεί η καρδιά μας. Γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε έναν πολύ αγαπημένο κι εύκολο μεζέ, που θα συνοδεύει πλέον τις λιγούρες σας. Αν σας αρέσουν οι συνδυασμοί γεύσεων και αν πιστεύετε ότι το μέλι και η φέτα είναι αχώριστοι φίλοι, ε,τότε θα ξετρελαθείτε με το εθνικό μας τυρί τηγανητό και περιχυμένο με ελληνικό μοσχομυριστό μέλι. Πως γίνεται; Πανεύκολο!

Υλικά:
1/2 κιλό τυρί φέτα κομμένο σε πλάκες 1,5 εκατοστών
1 κούπα αλεύρι
1/4 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 αυγό
200γρ σουσάμι
σπορέλαιο για τηγάνισμα
πευκόμελο ελληνικό
Οδηγίες:

Αυτά είναι τα υλικά μας. Υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Πάντα. Και στο ψυγείο μας φίλοι μου.
http://2.bp.blogspot.com/-w2DP5hDjy9M/VlCtMkDeFPI/AAAAAAAAGPU/DoO8lAD5nrE/s1600/SAM_4943.JPG

Ανακατεύουμε την πάπρικα με το αλεύρι και βουτάμε τις πλάκες της φέτας να καλυφθούν καλά.  Στη συνέχεια τις βουτάμε στο χτυπημένο αυγό.

http://3.bp.blogspot.com/-gGNYahmnaF4/VlCtLVOaU9I/AAAAAAAAGPI/nvPJ5TZ8JP0/s1600/SAM_4944.JPG
Καλύπτουμε καλά με το σουσάμι. Προσέχουμε φίλοι μου το σουσάμι να μην είναι παλιό και πολυκαιρισμένο- όχι μόνο γι’αυτήν τη συνταγή αλλά γενικά- επειδή μυρίζει εύκολα μούχλα. Τα καλύπτουμε πού καλά με το σουσάμι.
http://2.bp.blogspot.com/-OcJuRHM0BGk/VlCtK7aoCzI/AAAAAAAAGPE/CKRtFgZSASc/s1600/SAM_4946.JPG

Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο καλυμμένα με διάφανη μεμβράνη κουζίνας, και να τα τηγανίσουμε αργότερα μέσα στη μέρα.

http://4.bp.blogspot.com/-0X5QZxCrTA0/VlCt-UHWnMI/AAAAAAAAGPc/bCnmxNSTA74/s1600/SAM_4947.JPG

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λάδι αρκετό να καλύψει τον πάτο του, και μόλις κάψει καλά, βάζουμε τις φέτες τυριού.

http://2.bp.blogspot.com/-z3np0yHeltk/VlCt-kc8QBI/AAAAAAAAGPg/Np3541Yk3_c/s1600/SAM_4948.JPG

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό, και τηγανίζουμε κάθε πλευρά περίπου 3 λεπτά, να μαλακώσει η φέτα και να ξεροψηθεί το σουσάμι.

http://2.bp.blogspot.com/-deO5LTp4ciA/VlCt_khOwfI/AAAAAAAAGPw/U-1oSt12H0I/s1600/SAM_4949.JPG

Μόλις βγάλουμε το τυρί από το τηγάνι,όσο είναι ζεστό ακόμα, το περιχύνουμε με το μέλι μας, κατά βούληση!http://1.bp.blogspot.com/-wbN5LQTmOP4/VlCt_VrwrGI/AAAAAAAAGPo/0qM2AMKcuUQ/s1600/%25CE%2594%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B5%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25B71.jpg

Απίστευτος μεζές φίλοι μου!
Καλή μας όρεξη!

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.