Για τη “Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος” στα σχολεία της Καστοριάς

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου παιδείας, η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 27. Ιανουαρίου, θα πρέπει να διδαχθεί στα ελληνικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για 2 διδακτικές ώρες.

Για τις σχολικές μονάδες της Καστοριάς, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας, υπάρχει η δυνατότητα να προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ, “Trezoros, οι χαμένοι Εβραίοι της Καστοριάς” του Λώρενς Ρούσσο, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καστοριά και αφηγείται την ιστορία της δικής του οικογένειας.

Επίσης η συγκλονιστική μαρτυρία της Καστοριανής Μπέρυ Ναχμία, το βιβλίο Κραυγή για το αύριο, αποτελεί ιδανικό υλικό για ανάγνωση και διδασκαλία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία βρίσκομαι στην διάθεσή σας.
[email protected]
0030 6987 120 413

Σουλτάνα Ζορπίδου

Οι Εβραίοι της Καστοριάς και οι περιουσίες τους που «χάθηκαν» (της Σουλτάνας Ζορπίδου)

Πέθανε η Lina Russo μία από τις τελευταίες επιζήσασες του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καστοριάς (ρεπορτάζ)

Σαν σήμερα το 1944 έπεσε μαύρο χιόνι στην Καστοριά (βίντεο – μαρτυρίες)

 

2 Σχόλια

  1. Να διδαχτούν, βέβαια, αλλά για τα τόσα Ελληνικά ολοκαυτώματα θα διδαχτούν τα παιδιά μας; Για την γενοκτονία των Ποντίων απο τους Τούρκους, τη γενοκτονία των Ελλήνων Μικρασιατών, τις εθνοκαθάρσεις των Σοβιετικών στους Ελληνικούς πληθυσμούς, την Βουλγαρική κατοχή, τα εγκλήματα των Βούλγαρων κουμουνιστών σε συνεργασία με τους ναζί, τα εγκλήματα των Τσάμηδων συνεργατών των ναζί, τα κουμουνιστικά εγκλήματα στον συμμοριτοπόλεμο, τα εγκλήματα των Άγγλων και των Τούρκων κατά των Κυπρίων, τη σημερινή προδοσία της Μακεδονίας!

    • Προσφέρει ταχύρυθμα αντικομουνιστικά μαθήματα η Χρυσή Αυγή με εορταστική-προσκυνηματική 5ήμερη εκδρομή σε Άουσβιτς-Νταχάου και ο Άδωνις στην Ελληνική Αγωγή σε συνεργασία με την Ε.Ε. και την θεωρία των δυο άκρων της. Το πρώτο είναι δωρεάν και οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία μόνιμες, το δεύτερο είναι επί πληρωμή και υπάρχει πιθανότητα ίασης. Διαλέγεις και παίρνεις…ότι σου αρέσει, ότι σου αρμόζει, ότι σου αξίζει.