Κόσμος

Καμία τελετή για τον Καρλ Λάγκερφελντ, όπως ακριβώς επιθυμούσε ο ίδιος

Καμία τελετή δεν θα οργανωθεί στη μνήμη του Καρλ Λάγκερφελντ, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 85 ετών, σύμφωνα με τις επιθυμίες του ίδιου του σπουδαίου μόδιστρου, έγινε σήμερα γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο από μια εκπρόσωπο τύπου του εκλιπόντος δημιουργού.

«Οι επιθυμίες του (…) θα γίνουν σεβαστές» επισήμανε η ίδια πηγή.

Ο «Κάιζερ», που έλεγε με χιούμορ ότι προτιμά «να πεθάνει» παρά να ταφεί, είχε επισημάνει πολλές φορές την επιθυμία του να αποτεφρωθεί.

Όπως λοιπόν ήθελε, η τέφρα του θα τοποθετηθεί μαζί με εκείνη της μητέρας του και ένα μέρος της με εκείνη του Ζακ ντε Μπασέ, της μεγάλης του αγάπης έως τον θάνατό του από Aids το 1989. Το υπόλοιπο από την τέφρα του θα δοθεί στην οικογένεια του Μπασέ, σε μια τεφροδόχο ειδικά σχεδιασμένη, αναφέρει η εφημερίδα Le Monde στο σημερινό φύλλο της.

Η τέφρα του «βρίσκεται σε μια περιοχή που κρατείται μυστική. Κάποια ημέρα, θα προσθέσουμε εκεί τη δική μου» είχε εκμυστηρευτεί ο Καρλ Λάγκερφελντ στη Μαρί Οταβί στη βιογραφία «Ζακ ντε Μπασέ, ο δανδής του σκοταδιού», που κυκλοφόρησε το 2017.

 

One Comment

  1. Διαβάζουμε σήμερα στις εφημερίδες , ότι ο διάσημος μόδιστρος είχε πει ; ” Τα παντελόνια φόρμας αποτελούν ένδειξη παραίτησης . Έχεις χάσει τον έλεγχο της ζωής σου , οπότε αγόρασες μερικές φόρμες ” · και ακόμη θεωρούσε τις σέλφι ( φωτογραφίες ) ως είδος ” ηλεκτρονικού αυνανισμού ” ………….

Back to top button