Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΚοζάνη

Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης (βίντεο)

Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς πατήρ Αθανάσιο Γιαννουσά,  νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

(ανανεώνεται)

Απευθύνω τις εκ βαθέων ευχές μου για την ενθρόνιση του κ.κ. Αθανάσιου Γιαννουσά ως Μητροπολίτη Σισανίου Σιατίστης.
Η μέχρι τώρα διακονία του ως Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Καστοριάς απέδειξε την αξιοσύνη του.

Η εκλογή του σηματοδοτεί την αγάπη, την αλληλεγγύη και την συνέχιση της κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολη Σισανίου Σιατίστης.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο θεάρεστο έργο του.
ΑΞΙΟΣ

Ολυμπία Τελιγιορίδου

——————————–

Εκφράζω τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μου στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς πατήρ Αθανάσιο Γιαννουσά για την ανάδειξή του στο αξίωμα του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης.

Με τη βεβαιότητα ότι οι αρχές, το ήθος και οι αξίες που διέπουν τον π. Αθανάσιο θα επεκταθούν στο αρχιερατικό του έργο, εύχομαι ολόψυχα   υγεία, μακροημέρευση και καλή επιτυχία στο ποιμαντικό του έργο στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.

Θεόδωρος Καρυπίδης

——————————–

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτική Μακεδονίας

——————————–

Η Ιερά Μητρόπολις Σισανίου και Σιατίστης, απέκτησε σήμερα τον νέο Ιεράρχη της. Ο πατήρ Αθανάσιος, ο «δικός» μας πατέρας, ένας άνθρωπος του Θεού, γεμάτος πνευματικότητα και με βαρύ βιογραφικό, καλείται να συνεχίσει το έργο φωτισμένων ιεραρχών που άφησαν ιστορία! Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στην ευθύνη της θέσης του! Είμαστε σίγουροι διότι τον πατέρα Αθανάσιο τον ζήσαμε και πήραμε και μεις κάτι από την χάρη και την αγάπη του.
Μεταφέροντας τα συγχαρητήριά μου θα αναφωνήσω και γω μαζί με τον κόσμο: «ΑΞΙΟΣ»

Σωτήρης Αδαμόπουλος

——————————–

Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές μου και συγχαίρω τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς πατέρα Αθανάσιο Γιαννουσά για την εκλογή του από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας ως Επισκόπου Σισανίου και Σιατίστης.

Η προσωπικότητά του, η απλότητα, η ταπεινότητα, η ψυχική ευγένεια και ο πνευματικός του πλούτος καθώς και το έντονο φιλανθρωπικό έργο του όλα αυτά τα χρόνια στην εκκλησιαστική πορεία του στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, τα οποία αποτελούν σπάνιο χάρισμα στην εποχή μας, τον ανέδειξαν ως έναν από τους πλέον αγαπητούς και σεβάσμιους Ιερείς του Νομού μας.

Αγαπητέ μας Πατέρα Αθανάσιε και Άξιε Μητροπολίτη

Σας εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας, να έχετε πλούσια την ευλογία και Χάρι του Θεού, να συνεχίσετε απρόσκοπτα το Θεάρεστο έργο σας επί πολλά έτη.

Είμαι βέβαιος ότι θα λαμπρύνετε το Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και την Εκκλησία γενικότερα.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΑΞΙΟΣ

Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση

Αγγελής Ανέστης

——————————–

Θέλω να συγχαρώ δημόσια και να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά και την συγκίνησή μου για την πανάξια εκλογή του Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας π.Αθανασίου Γιαννουσά ως νέου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης.
Ο π. Αθανάσιος η <Αγία> και σεμνή αυτή φυσιογνωμία της τοπικής μας Εκκλησίας, κατά την υπερ-εικοσαετή του διακονία στην Καστοριά διακρίθηκε για το ήθος και την ταπεινότητά του.Η παρουσία του εξέπεμπε παντού <Αγιωσύνη>. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον δικό μας Δεσπότη κ.Σεραφείμ γιατί είχε επιλέξει να έχει (δεξί) του χέρι έναν πανάξιο ιερωμένο.
Τυχερό το Ποίμνιο της Σιάτιστας, ευτυχώς είναι δίπλα μας, τόσο κοντά που 8 χωριά του Νομού μας ανήκουν στη γειτονική μας Μητρόπολη, μεταξύ αυτών και ο γενέθλιος τόπος μου το Βογατσικό.
ΑΞΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ κ.κ Αθανάσιε!!

Ζήσης Τζηκαλάγιας

 

 

 

 

 

Back to top button