Καστοριά

18 Αμερικανοί νομοθέτες θα επισκεφθούν την Καστοριά

Για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ελληνική πολιτική διασπορά ώστε να τεθούν σημαντικά θέματα που αφορούν την Ελλάδα στο Κογκρέσο μίλησε στο ThePresident ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Ειρήνη Μυλωνά.

Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη και η αναφορά του στην Καστοριά:

Όσον αφορά τα πολιτικά ζητήματα όπως τη γενοκτονία των Ποντίων, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Χάλκη, την Κύπρο και το Αιγαίο η πολιτική διασπορά παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Όσον αφορά την οικονομία, αυτές οι 16 Πολιτείες της όποιες εκπροσωπούμε, μέσα από έμπρακτες ενέργειες των Γερουσιαστών προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και έρχονται σε επαφή με διάφορους οργανισμούς, με εταιρείες της λίστας Fortune 500. Οι Γερουσιαστές και οι Αντιπρόσωποι των Πολιτειών έχουν άμεση επαφή με τον Κυβερνήτη τους, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ενδεικτικά, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) παρευρεθήκαμε ο Stephan Pappas, η Nicole Malliotakis από τη Νέα Υόρκη και εγώ προσωπικά.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουμε πολύ περισσότερους νομοθέτες που συνεργάζονται με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt πάνω σε σημαντικά θέματα. Περισσότεροι από 20 νομοθέτες των ΗΠΑ έχουν έρθει στην Ελλάδα και έχουν συναντηθεί με βουλευτές της Βουλής και με υπουργούς της κυβέρνησης στην Αθήνα, επίσης, επισκέφτηκαν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο θα αποτελέσει έναν ενεργειακό κόμβο.
Τον προσεχή Ιούλιο 18 νομοθέτες από τις ΗΠΑ θα επισκεφτούν την Ελλάδα και θα μεταβούν στη Δυτική Μακεδονία και στην Καστόρια.
Πριν από δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Αμερικάνικες Δυνάμεις στην Κρήτη για να αναδείξουμε πόσο σημαντική είναι η βάση της Σούδας για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ αλλά και για την Ανατολική Μεσόγειο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Η πολιτική διασπορά έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο όπως σημαντική είναι και η συνεισφορά της ελληνικής ομογένειας συνολικά και σχέσεις σε εκπαιδευτικό επίπεδο μεταξύ σχολείων και πανεπιστημίων. Θέλω, επίσης, να σημειώσω ότι η συνεργασία με την Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση (AHEPA), το Αμερικανικό – Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI) και την Ελληνική Πρωτοβουλία, παίζει βασικό ρόλο για το πώς οι νομοθέτες ασκούν σημαντική επιρροή.

Διαβάστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο thepresident.gr

 

 

 

Back to top button