ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ευχαριστίες και συγχαρητήρια για τον Διαγωνισμό Μαθηματικών Καγκουρό

Περίπου 70 παιδιά πήραν μέρος στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών Καγκουρό που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Καστοριά.

Τα παιδιά αυτά, θέλησαν να πάρουν μέρος σε μια διαδικασία αναζήτησης λύσεων, σε θέματα λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα, σε πολλά από τα οποία ο δρόμος δεν ήταν γνωστός,  καθορισμένος… Μερικά θέματα σε αυτό τον διαγωνισμό είναι με την μορφή γρίφων αλλά με ένα παιγνιώδη χαρακτήρα αναζήτησης, παρατηρητικότητας, υπομονής και επιμονής, λογικής σκέψης.

Όλα αυτά τα παιδιά, θέλουμε να τα συγχαρούμε και να ευχηθούμε πάντα να προκαλούν με παρόμοιους τρόπους τα φωτεινά μυαλά τους! Πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς τους, για τη στήριξη και το δρόμο που τους δείχνουν!

Θέλουμε φυσικά, να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος” και την Πρόεδρο Άννα Χατζηλεοντιάδη για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του συλλόγου για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού και τη στήριξή μας, σε όλη αυτή την προσπάθεια. Χαιρόμαστε, που ο σύλλογος βοηθά στην πραγματοποίηση ενός διαγωνισμού για τους μαθητές του νομού Καστοριάς, δυνατότητα που έχουν τόσα άλλα παιδιά, κυρίως Ιδιωτικών Σχολείων, άλλων πόλεων.

Χαιρόμαστε, που τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, αντιλαμβάνονται ότι τα Μαθηματικά είναι Πολιτισμός!

Κλείνουμε το κείμενο με τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μας, με μια μικρή ιστορία από τον Βιτρούβιο (1ος αιώνας π.χ.) στο έργο του πάνω στην Αρχιτεκτονική (Δέκα βιβλία Αρχιτεκτονικής).

Όταν ο φιλόσοφος Αρίστιππος ναυάγησε, ήταν φυσικά προβληματισμένος και στεναχωρημένος. Ίσως, είχε βρεθεί σε ένα νησί μεταξύ κανιβάλων ή μπορεί και κάτι ακόμη χειρότερα…

Ώσπου, είδε κάτι που τον ενθουσίασε αλλά ταυτόχρονα τον καθησύχασε.

Γεωμετρικά σχήματα χαραγμένα στην άμμο και αναφώνησε.

Είμαστε μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων!

Καθηγητής Μιχ. Λάμπρου                                                                         Ζυγούρης Κωνσταντίνος
Τμήμα Μαθηματικών                                                                       Μαθηματικός, 3ου Γυμνασίου Καστοριάς
Πανεπιστήμιο Κρήτης

2 Comments

Back to top button