Τηλεδιάσκεψη και απολογισμός του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2019 (βίντεο)

 

Η τηλεδιάσκεψη του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας όπου συμμετείχαν 10 πόλεις από όλη τη χώρα, Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Καστοριά (Δυτική Μακεδονία), Κομοτηνή, Λάρισα, Πύργος Ηλείας, Τρίπολη, Χανιά. Πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2019.

Οι μαθητές από τη Δυτική Μακεδονία εκπροσωπήθηκαν από το 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς.
Στο βίντεο παρουσιάζουν στο χρονικό διάστημα 21:55 – 23:15

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώθηκε φέτος για 9η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή 16 πόλεων από όλη την Ελλάδα  δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά  έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Βασικό χαρακτηριστικό των έργων είναι η εφαρμογή γνώσεων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.
Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ στη Δυτική Μακεδονία (Καστοριά) πέτυχε όλους τους στόχους του: διασκέδαση, συνεργασία, μάθηση, καινοτομία, υπολογιστική σκέψη.
Συμμετείχαν ενεργά με παρουσιάσεις, εργαστήρια και έργα 41 μαθητικές ομάδες, περισσότεροι από 500 μαθητές/τριες και 80 εκπαιδευτικοί. Εκατοντάδες επίσης ήταν οι επισκέπτες.
Ευχαριστούμε εγκάρδια:
  • Τους Μαθητές/τριες για την αγάπη τους στην πληροφορική παιδεία.
  • Την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμόπουλο για την εξαιρετική εκπαιδευτικής αξίας χορηγία – ένα πλήρες σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής για κάθε σχολείο!
  • Τους Εκπαιδευτικούς για το πολυδιάστατο έργο τους
  • Τις φοιτητικές ομάδες IEEE – Student Branch of Western Macedonia και την Ομάδα Επικοινωνίας στο Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας για την επαγγελματική τους υποστήριξη-συνεισφορά
  • Τα τμήματα ΤΕΙ Διεθνούς Εμπορίου, Μηχανικών Πληροφορικής, Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας για τη φιλοξενία και υποστήριξη τους,
Ανανεώνουμε το ραντεβού για το 2020 στην Καστοριά αλλά και στις άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας!
Με εκτίμηση,
Η Οργανωτική Επιτροπή

Απολαύστε τα hightlights του Φεστιβάλ:

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.