Καστοριά

Μ. Αντωνίου στη Βουλή: “Ψηφοθηρικά σας ευχαριστούμε για τις πανεπιστημιακές σχολές, αλλά…” (βίντεο)

 

Η ομιλία της Μαρίας Αντωνίου πριν από λίγο, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.».

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της με ιδιαίτερη αναφορά και στην Καστοριά:

Η σημερινή κυβέρνηση νομοθετεί μόνο με μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς στόχους. Το χειρότερο όμως για τη δημοκρατία μας είναι ότι νομοθετεί με πολιτικούς εκβιασμούς και τον αυταρχισμό του αποφασίζουμε και διατάσσουμε.

 Με τη δημιουργία όλων των νέων τμημάτων εμπαίζονται με το χειρότερο τρόπο οι τοπικές κοινωνίες. Γιατί δεν λένε κουβέντα για το αν τα τμήματα θα είναι λειτουργικά στην πράξη ή θνησιγενή, για τα δικαιώματα των αποφοίτων που θα βγάλουν, για το αν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να στελεχωθούν από το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό. Για το αν ποτέ θα λειτουργήσουν ή αν αποτελούν ακόμα μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Τα ίδια και για τα Πανεπιστημιακά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Χορτάσαμε στα τέσσερα χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από ψέματα, χορτάσαμε από εξαγγελίες και έργα που έμειναν μόνο στις καλένδες. Για να δούμε αν θα είναι αυτό το τελευταίο σας ψέμα. Δημιουργείτε νέες μαθηματικές σχολές. Και στην Καστοριά. Ψηφοθηρικά σας ευχαριστούμε. Ως Βουλευτής Καστοριάς κάντε και 70 σχολές…

Το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται και στις ερευνητικές δομές.

Ο κ. Φωτάκης θα πρέπει να απαντήσει δημόσια μιας και δεν το έχει κάνει έως τώρα στη σχετική ερώτηση και ΑΚΕ που του έχω καταθέσει, στις πρόσφατες αποκαλύψεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο γιος του έλαβε το 2017 υποτροφία ύψους 27.000 Ευρώ από το ΕΛΙΔΕΚ, ως υποψήφιος διδάκτορας για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δυστυχώς για τον κ. Φωτάκη, η πραγματικότητα και η αλήθεια δεν είναι ούτε ύβρις ούτε χυδαιότητα και θα πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αντωνίου είναι που δεν το περνάει η ΝΔ το νομοσχέδιο. Το απαράδεκτο νομοσχέδιο δηλαδή….

Back to top button