Αθλητικά

Champions League: Κλοπ: Δεν είμαι loser – Ποκετίνο: Την τελευταία στιγμή η απόφαση για Κέιν

Λίβερπουλ και Τότεναμ είναι έτοιμες για τον μεγάλο τελικό του Champions League στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης με τον Γιούργκεν Κλοπ να εμφανίζεται ευδιάθετος στη συνέντευξη Τύπου. Ο γερμανός τεχνικός των «κόκκινων» δεν θέλησε να αποκαλύψει την ενδεκάδα, ενώ σχολίασε το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει κερδίσει σε κάποιον τελικό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι… loser.

Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο θα ρίξει στον μεγάλο αγώνα τον Χάρι Κέιν, που προέρχεται από τραυματισμό και έχει ξεκινήσει προπονήσεις εδώ και μερικές μέρες μετά από επτά εβδομάδες εκτός δράσης, δείχνοντας έτοιμος ή θα εμπιστευθεί τον Λούκας Μόουρα, που έκανε… θαύματα στον ημιτελικό με τον Άγιαξ;

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα παρατάξει μία εντελώς διαφορετική Λίβερπουλ σε σχέση με την ομάδα που συμμετείχε στον περσινό τελικό του Champions League. Αυτό υποστήριξε ο γερμανός προπονητής. «Οι τελικοί ήταν και θα είναι πάντα διαφορετικοί. Έχουμε έρθει εδώ με μία διαφορετική ομάδα, οι συνθήκες είναι διαφορετικές, ο αντίπαλος είναι διαφορετικός. Αν θα ήμουν ο λόγος για να χάσουμε έξι τελικούς στη σειρά, τότε όλοι πρέπει να ανησυχούν πραγματικά. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε έχουμε πάντα την ευκαιρία και έτσι το βλέπουμε πραγματικά. Ότι ήρθαμε εδώ, έχοντας μάθει από τα λάθη μας.

Μάθαμε πολλά από το περσινό τελικό. Πολλοί παίκτες έχουν συνεργαστεί μαζί για τρία χρόνια, μερικοί παίκτες έχουν συνεργαστεί για ένα χρόνο. Φέτος μάθαμε πολλά, είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα από πέρυσι. Ο τελικός δεν ήταν πολύ σημαντικός για τη βελτίωση μας, ήταν σαν αφετηρία για τα επόμενα βήματα. Αυτό το είδαμε, έτσι θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε και αυτό κάναμε», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο γερμανός προπονητής.

Για το πόσο κι αν έχει «μεγαλώσει» η ομάδα τον τελευταίο χρόνο, απάντησε:«Είμαστε πολύ πιο ώριμοι. Μία διαφορετική ομάδα. Το καλό με το να μεγαλώνεις, από όλες τις οπτικές γωνίες, είναι ότι είμαστε ένας χρόνο ακόμη πιο μεγάλοι. Έχουμε παίκτες με 50 αγώνες στα πόδια τους, με περισσότερη εμπειρία στο ποδόσφαιρο και ήταν μαζί σε διαφορετικές καταστάσεις πιο συχνά. Πέρυσι παίξαμε απέναντι στο φαβορί. Αυτό επίσης μας βοήθησε. θα μπορούσα να πω ότι εκπλαγήκαμε που φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Όμως, θα πρέπει και σημερα να είμαστε συνεπείς».

Για το αν κάποια ομάδα έχει πλεονέκτημα στη νοοτροπία, είπε: «Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτώ. Αν νομίζω ότι η Τότεναμ είχε πλεονέκτημα, θα ήμουν τρελός. Και αν θα έλεγα ότι το πλεονέκτημα είναι στη δική μας ομάδα, θα ήμουν επίσης τρελός. Δεν το σκεφτόμαστε αυτό, δεν πρόκειται για πλεονέκτημα. Σημερα θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για αυτό το πλεονέκτημα. Ξέρω ότι οι δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως είμαστε το φαβορί, επειδή είμαστε πιο μπροστά στο πρωτάθλημα. Αν είδατε, όμως, τα ματς με την Τότεναμ και τα δύο τελείωσαν με σκορ 2-1. Ιδιαίτερα στην έδρα μας κερδίσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Οπότε κανείς δεν έχει το πλεονέκτημα πριν τον αγώνα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό το πλεονέκτημα».

Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, από την πλευρά του, τόνισε αρχικά: «Είναι οδυνηρό να χρησιμοποιούμε μόνο τους 11 παίκτες. Πρότεινα στην UEFA πριν από λίγες εβδομάδες να βγει φωτογραφία ολόκληρη την ομάδα. Με άκουσε η ομοσπονδία και πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Εκπρόσωπος της UEFA, λίγο αργότερα, επιβεβαίωσε ότι δόθηκε στις ομάδες αυτή η δυνατότητα για να βγάλουν αυτή την φωτογραφία».

Στη συνέχεια ο ο αργεντινός προπονητής των «πετεινών» υπογράμμισε:«Μιλάμε για πολλά προβλήματα στην Αγγλία και σήμερα μπορούμε να δείξουμε σε εκατομμύρια ανθρώπους την αξία της συνένωσης. Το ποδόσφαιρο είναι ένα συλλογικό άθλημα και οι 25 παίκτες είναι τόσο σημαντικοί. Η ενέργεια των παικτών που δεν παίζουν θα είναι επίσης καθοριστική στα αποδυτήρια».

Παραδέχθηκε αμέσως μετά ότι δεν έχει λάβει καμία απόφαση ακόμη για το αν θα ξεκινήσει ο Κέιν στο αρχικό σχήμα. «Είναι δύσκολο να βρεθείτε στη θέση μου. Δεν θα είναι εύκολο η όποια απόφαση πάρω για τον σημερνό αγώνα. Σημερα θα έχουμε όλες τις πληροφορίες και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση στην προσπάθεια μας να κερδίσουμε την Λίβερπουλ»,υποστήριξε ο τεχνικός των «πετεινών».

Αλεξάντερ Άρνολντ: Σε θέμα ποιότητας υπάρχει σχεδόν ισορροπία

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ ξεκαθάρισε ενόψει του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκπως από άποψη ποιότητας οι δύο ομάδες είναι σχεδόν ισορροπημένες:

Αναλυτικά ο άσος της Λίβερπουλ τόνισε:

«Μια καλή ομάδα πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικές καταστάσεις. Η ζέστη θα είναι ένα πρόβλημα, ξέρουμε ότι θα επικρατεί ζέστη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό.

Ήμασταν στον τελικό και πέρυσι, η Τότεναμ είναι για πρώτη φορά. Σε θέμα ποιότητας υπάρχει σχεδόν ισορροπία. Έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως κι εμείς. Θα παλέψουμε ως το τέλος για να δούμε ποιος το θέλει περισσότερο. Νομίζω πως θα είναι ένα ματς με αρκετή τακτική και από τις δύο πλευρές.

Ξέρουμε ότι έχουμε υποστήριξη από τους οπαδούς μας όπου κι αν πάμε. Το είδαμε τόσο πέρυσι όσο και φέτος. Όλοι είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για τους οπαδούς. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε.

Παίζουμε με ένα συγκεκριμένο στυλ και θα προσπαθήσουμε να μην το αλλάξουμε για κανέναν αντίπαλο. Το να κάτσουμε στην άμυνα και να τους αφήσουμε να μας επιτεθούν θα είναι ό,τι καλύτερο για αυτούς. Θέλουμε να είμαστε στο δικό τους μισό, για αυτό δουλεύουμε. Ό,τι κι αν γίνει, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με τον τρόπο μας».

Λιορίς: Θα χρειαστούμε όλοι

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας, Ούγκο Λιορίς, είπε ότι ο τελικός είναι ένα ματς στο οποίο ολόκληρη η ομάδα θα έχει ενεργό ρόλο. «Θα τους χρειαστούμε όλους», επισήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε:«Είναι ένας καλός συνδυασμός αυτός που έχουμε στ΄ αποδυτήρια με το συνδυασμό έμπειρων και νεαρών παικτών. Μετά ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή, του διευθυντή, κάθε παίκτης είναι σημαντικός σε αυτό το στάδιο του αγώνα και οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να είναι αποφασιστικός».

Ο Λιορίς πρόσθεσε ακόμη ότι η επιστροφή της ομάδας στο Άμστερνταμ έδειξε τη δύναμή της: «Ήταν αυτή η ένωση, οι παίκτες με το τεχνικό τιμ, με τον πρόεδρο, με τους οπαδούς. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου», τόνισε ο έμπειρος γκολκίπερ και κατέληξε: «Και προφανώς θέλουμε μια ακόμη καλύτερη στιγμή μετά τον σημερινό αγώνα. Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα συλλογικό σπορ και περνάμε τόσο πολύ χρόνο μαζί».

ΑΠΕ

Back to top button