ΓούναΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Γιάννης Κορεντσίδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Καστοριάς (βιογραφικό)

Ο νέος δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1973.

Είναι παντρεμένος με την Άννα Γκετσίδου και πατέρας δύο παιδιών του Αναστάσιου και της Θεοδοσίας, μαθητών γυμνασίου και κατοικεί στην όμορφη  και ακριτική Καστοριά.

Ομιλεί την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα.

Υπηρέτησε  τον  Ελληνικό  στρατό  ως  δόκιμος  αξιωματικός  του  πυροβολικού  με ειδικότητα τοπογράφου. Εκπλήρωσε επιτυχώς τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, με τον βαθμό του εφέδρου ανθυπολοχαγού.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ICBS Business College

Ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1994 με το εμπόριο της γούνας και την οικογενειακή επιχείρηση (ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ- ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑ ΟΒΕ) που υφίσταται από το 1959.

Σήμερα η επιχείρηση έχει μία σύγχρονη μορφή (Ikopel® luxury fur) με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα και συμμετοχές σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις.

Το  2006  εξελέγη  για  πρώτη  φορά  στο  Δ.Σ.  της  ΕΔΗΚΑ  ΑΕ  (ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ- ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ). Το 2009 επανεξελέγη στον ίδιο φορέα πρώτος πλειοψηφών, αναλαμβάνοντας τη θέση του Αντιπροέδρου της εταιρείας για την περίοδο 2009-2012.

Τον  Νοέμβριο  του  2011  εξελέγη  στο  Δ.Σ.  του  Εμπορικού  και  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καστοριάς πρώτος  πλειοψηφών  Εξελέγη, επίσης, στη Διοικούσα Επιτροπή στην θέση του Α’ Αντιπροέδρου, έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Τον  Ιούνιο  του  2015  εξελέγη  πρώτος  πλειοψηφών  στο  Δ.Σ.  του  Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, και ανέλαβε, με ομόφωνη απόφαση, τη θέση του Προέδρου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Κορεντσίδη στον Σύνδεσμο θεσπίστηκε ένα ακόμη εκθεσιακό γεγονός, το FUR SHOPPING FESTIVAL για λιανικές πωλήσεις, που ήδη πραγματοποιήθηκε για δύο χρονιές.

Πραγματοποιήθηκαν  3  ιδιαίτερα  επιτυχημένες,  κατά  κοινή  ομολογία,  Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας, ενώ για πρώτη φορά η Έκθεση Γούνας της Καστοριάς, το 2016, χαρακτηρίζεται επισήμως Διεθνής από την Παγκόσμια Ένωση Εκθέσεων UFI)

Έχει συμμετάσχει σε επιχειρηματικές αποστολές, σε διάφορες χώρες του κόσμου, σε επιχειρηματικά forum, με παρουσία και στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα ανάπτυξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Στις 2 Ιουνίου του 2019 εξελέγη δήμαρχος Καστοριάς.

 

 

 

 

Back to top button