Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ο Στέφανος Μπαλταγιάννης για την λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής μας σχετικά με την επαναλειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αργους Ορεστικού σήμερα υλοποιείται.

Μετά τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι σημαντικό να τονίσουμε τα οφέλη για τους πολίτες της περιοχής μας από την μετανοσοκομειακή φροντίδα που θα παρέχει το ΚΕΦΙΑΠ.

Δυστυχώς η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν στόχο το κλείσιμο όλων των δημοσίων δομών που παρείχαν δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Φυσικά το αποτέλεσμα ήταν η στοχευμένη στήριξη των ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης με το πρόσχημα ότι το κράτος αδυνατεί να στηρίξει ανάλογες δομές.

Ο οικογενειακός προυπολογισμός των συμπολιτών μας δεν θα επιβαρύνεται πλέον, η αποκατάσταση, η αποθεραπεία και η φροντίδα των χρόνια πασχόντων θα πραγματοποιείται στην περιοχή μας από δημόσια δομή.

Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ με την πρόσληψη 15 ατόμων επιστημονικού προσωπικού και ακόμη 9 λοιπού επικουρικού προσωπικού μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα συμβάλλει στο σημαντικότατο πρόβλημα της ανεργίας που τόσο ταλανίζει την περιοχή μας.

Μπαλταγιάννης Στέφανος

Back to top button