Παύλος Ανδρεόπουλος: “Το River Party είναι τρόπος ζωής – Στόχος μας είναι να φέρουμε και ονόματα από το εξωτερικό” (συνέντευξη)

Μεγάλη συνέντευξη του διοργανωτή του 41ου River Party στον Ζήση Πετκανά

Στα πλαίσια του 41ου River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του επίσημα στις 31 Ιουλίου αλλά ανεπίσημα θα ξεκινήσει δυο μέρες πριν για ένα extra event, το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν μια άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική κουβέντα με τον Παύλο Ανδρεόπουλο από το team των διοργανωτών, ο οποίος ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια την όλη διοργάνωση, έτσι ώστε ακόμη και ο πιο αδαής κατασκηνωτής ο οποίος θα θελήσει να περάσει μερικές μέρες διακοπών με άφθονη μπύρα και καλή ζωντανή μουσική βλέποντας και ακούγοντας μερικά από τα πιο γνωστά μουσικά σχήματα της χώρας μας και όχι μόνο, να μην έχει τη παραμικρή αμφιβολία στο τι να περιμένει να βιώσει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Rock Overdose: Παύλο καλωσόρισες στο Rock Overdose

Παύλος Ανδρεόπουλος: Καλώς σας βρήκα Ζήση

Rock Overdose: Σε λίγες μέρες ξεκινάει το 41ο River Party. Θέλεις να μας πεις κάποια πράγματα για τη διοργάνωση αλλά και για το line up των συγκροτημάτων που θα συμμετάσχουν σε αυτό;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Οι μπάντες είναι πάρα πολλές. Έχουμε φτάσει στα 33 σχήματα. Όλοι είναι μεγάλοι καλλιτέχνες, καταξιωμένοι. Τους θαυμάζω όλους και νιώθω μεγάλη χαρά και ανυπομονησία που θα τους δω στις σκηνές του River Party αυτήν την χρονιά.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα line up κατασκηνωτικό και φεστιβαλικό, για να έρθει ο κόσμος να το απολαύσει, με τη σκηνή του, δίπλα στο ποτάμι, και να περάσει όμορφα. Ένα line up παρεϊστικο, κοντά στην νεολαία.

Όλοι στηρίζουν το φεστιβάλ αλλά ο νέος θα έρθει με τη σκηνή του, με τη παρέα του να πιει τις μπύρες του και να αράξει στο ποτάμι.

Rock Overdose: Απ’ ότι ξέρω θα υπάρχουν και κάποιες παράλληλες δραστηριότητες εκτός από το μουσικό μέρος για να έχει και κάποια έξτρα απασχόληση ο επισκέπτης και ο κατασκηνωτής. Θέλεις να μας δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Εκτός από το μουσικό κομμάτι θα έχουμε ξενάγηση στα μονοπάτια του Γράμμου με ξεναγό, θα έχουμε δραστηριότητες εντός του φεστιβάλ με Yoga και Zumba-οι περισσότεροι κατασκηνωτές είναι αθλητικοί τύποι, όποτε δεν θα τους το στερήσουμε, θα το έχουμε μέσα στο φεστιβάλ- και επίσης θα ήθελα να πω πως για όλο αυτό το κομμάτι μας στηρίζει πάρα πολύ η Amstel, με μεγάλες δραστηριότητες, ωραίες και πολύ ενδιαφέρουσες.

Rock Overdose: Πάντως η τοποθεσία που πραγματοποιείται το φεστιβάλ είναι καταπληκτική. Το ποτάμι, η γέφυρα…

Παύλος Ανδρεόπουλος: Όντως. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να έρθει κάποιος στο φεστιβάλ είναι το τοπίο. Έρχονται οι κατασκηνωτές και μαγεύονται. Συνδυάζουμε βουνό μαζί με ποτάμι, μαζί με διασκέδαση, με τα πάντα. Όλο το πακέτο. Είναι ειδυλλιακό το τοπίο.

Rock Overdose: Νομίζω πως όποιος καινούργιος επισκέπτης έρθει στο φεστιβάλ θα ενθουσιαστεί.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Θα ενθουσιαστεί και θα θέλει να ξανάρθει.

Rock Overdose: Εσύ και η ομάδα σου έχετε αναλάβει το River Party από πέρσι, έτσι δεν είναι;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Ναι έτσι είναι. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά. Πέρσι δυστυχώς είχαμε μόνο 58 μέρες για να στήσουμε ολόκληρο φεστιβάλ. Φέτος που είχαμε όλον τον χρόνο μπροστά μας, από τη πλευρά μας κάναμε αυτό που έπρεπε. Ένα σωστό πρόγραμμα για να το απολαύσει ο κόσμος. Κάναμε κινήσεις από νωρίς, ανακοινώσεις από νωρίς. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά.

Rock Overdose: Τι έχει αλλάξει από πέρσι;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Από πέρσι όπως είπα και νωρίτερα, έχει αλλάξει το line up.  Φέτος αναφερόμαστε στον κατασκηνωτικό κόσμο, στον φεστιβαλικό, στον νέο τον κόσμο. Όποιος δει τα δυο προγράμματα, το περσινό και το φετινό θα καταλάβει τις διαφορές. Πάντως αυτό που έλεγα πέρσι και το λέω και φέτος είναι πως το River Party είναι μεγάλο και είναι για όλους. Τους χωράει όλους. Όλοι αγαπούν τον River Party. Όχι μόνο ένα συγκεκριμένο είδος κόσμου. Μπορεί να έρθει ο οικογενειάρχης, μπορεί να έρθει ο νέος με τη παρέα του, μπορούν να έρθουν όλοι. Και έρχονται όλοι.

Rock Overdose: Πες μας κάποια πράγματα για τις συναυλίες. Πόσες σκηνές (stage) θα έχετε;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Πέρσι είχαμε δυο stage λόγω έλλειψης χρόνου. Φέτος θα έχουμε τρία stage τα οποία θα παίζουν και τα τρία. Όλα τα live θα είναι δωδεκάωρα, δηλαδή θα ξεκινάμε στις 3 το μεσημέρι και θα τελειώνουμε στις 3 το ξημέρωμα. Και εννοείται μετά θα ξεκινάει το party, ξεσηκωτικά  DJ sets μέχρι το πρωί.

Rock Overdose: Πως έγινε η επιλογή των τριών σκηνών; Παλιά θυμάμαι όλοι έπαιζαν σε μια σκηνή ξεκινώντας από νωρίς.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Η επιλογή των τριών σκηνών έγινε για να μη κουράσει τον κόσμο, για να υπάρχει αλλαγή τοπίου και σκηνής, και φυσικά έγινε για να χωρέσουμε όλα τα συγκροτήματα. Έχουμε τρομερό line up, πάρα πολλά σχήματα, τα οποία σίγουρα δεν μπορούν να χωρέσουν όλα σε μια σκηνή. Είναι και τα sound check που πρέπει να γίνουν οπότε καταλαβαίνεις…

Rock Overdose: Φυσικά υπάρχει και το μπαράκι μετά που εκεί τα δίνουμε όλα. Έτσι;

Παύλος Ανδρεόπουλος: (Γέλια). Ναι το ανανεωμένο Tequila bar δίπλα στο ποτάμι, το οποίο με τους DJs θα έχουν ένα μεγάλο party μέχρι το πρωί. Θα είναι το bar πολύ πιο μεγάλο από αυτό που ξέρεις, και ακριβώς δίπλα στο ποτάμι.

Rock Overdose: Πες μου κάποια πράγματα για τον κόσμο που θα έρθει και δεν είναι από τη Καστοριά. Έχετε μεριμνήσει για κάποια πράγματα; Θα υπάρχουν κάποιες εκδρομές που θα οδηγούν στο συγκεκριμένο φεστιβάλ;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Εμείς σαν διοργάνωση έχουμε μιλήσει με τη Axos Travel οι οποίοι θα οργανώσουν τη μεταφορά των κατασκηνωτών από όλη την Ελλάδα. Τα δρομολόγια ξεκινούν στις 31 Ιουλίου, και 5 Αυγούστου είναι η επιστροφή για τους κατασκηνωτές. Οπότε όποιος θέλει να έρθει στο φεστιβάλ και είναι μακριά από τη Καστοριά, θα πρέπει να μιλήσει απευθείας με αυτή την εταιρία για να κανονίσει το δρομολόγιο του. Πληροφορίες μπορούν να βρουν στο axos-travel.gr

https://axos-travel.gr/river-party-2019/

Rock Overdose: Σε ότι αφορά στις μετακινήσεις με την Axos travel, αφορά τη μετακίνηση του με αυτήν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ και στην επιστροφή του μετά τη λήξη του. Έτσι δεν είναι;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Ναι έτσι είναι. Καθημερινά δρομολόγια δεν θα υπάρχουν εκτός και εάν η ζήτηση από τον κόσμο είναι τόσο μεγάλη οπότε θα βγουν και άλλα δρομολόγια κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Rock Overdose: Δώσε σε παρακαλώ κάποιες πληροφορίες σε όλους αυτούς που θα θελήσουν να έρθουν στο Νεστόριο για το River Party.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Όλοι όσοι θα θελήσουν να έρθουν στο Νεστόριο της Καστοριάς για το River Party και δεν θα επιλέξουν την Axos travel ή που θα θελήσουν να έρθουν πριν το φεστιβάλ- νωρίτερα- μπορούν να έρθουν με το δικό τους αυτοκίνητο (να ενημερώσω πως στο φεστιβάλ υπάρχουν θέσεις παρκινγκ) ή με το ΚΤΕΛ.

Είτε με το αυτοκίνητο λοιπόν είτε με το ΚΤΕΛ, έρχεται κάποιος στη πόλη της Καστοριάς, και από εκεί παίρνει το δρόμο (όποιος έρθει με ΚΤΕΛ παίρνει το αντίστοιχο λεωφορείο) για Νεστόριο. Ακόμη και αεροπορικώς να θελήσει να έρθει κάποιος, υπάρχουν δρομολόγια και σίγουρα εισιτήρια για το αεροδρόμιο της Καστοριάς τα οποία μπορούν οι κατασκηνωτές να τα βρούνε μέσω κάποιου τουριστικού πρακτορείου.

Rock Overdose: Θα χρειαστεί οι κατασκηνωτές να έρθουν πιο νωρίς στο χώρο του φεστιβάλ για να βρουν θέση για τη σκηνή τους αλλά και για το αυτοκίνητό τους;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Είναι τόσος μεγάλος ο χώρος στο River Party που πιστεύω πως θα βρούνε σίγουρα κάποιο μέρος να στήσουν τη σκηνή τους, ακόμη και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το συγκεκριμένο μέρος χωράει πολλές χιλιάδες  κατασκηνωτών. Μακάρι να πιάσουμε αυτό το νούμερο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Όλοι θα βρούνε ένα ωραίο σκιερό μέρος δίπλα στο ποτάμι για να στήσουν τη σκηνή τους και να πιούν τις παγωμένες τους μπύρες.

Rock Overdose: Σε ότι αφορά στα αυτοκίνητά τους;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Υπάρχει πάρκινγκ 300-400 θέσεων μέσα στο χώρο του φεστιβάλ, αλλά στη περίπτωση που αυτό θα γεμίσει, οι κατασκηνωτές θα μπορούν να παρκάρουν στην είσοδο του φεστιβάλ όπου βρίσκεται το δεύτερο πάρκινγκ.

Rock Overdose: Παύλο πες μου κάποια πράγματα γενικά για τις παροχές του φεστιβάλ. Φαγητό, λουτρά, τουαλέτες… Εάν θελήσω εγώ να έρθω, τι θα μου προσφέρει το μέρος;

Παύλος Ανδρεόπουλος:  Το μέρος είναι οργανωμένο εδώ και χρόνια. Υπάρχουν ντουζιέρες με ζεστό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, και φυσικά υπάρχουν τουαλέτες. Έκτος όμως από τις σταθερές τουαλέτες  οι οποίες είναι κτίσματα, θα υπάρχουν και χημικές.

Σίγουρα σε ότι αφορά στο φαγητό θα έχουμε τεράστια ποικιλία, από σφολιατοειδή, από πίτσα turbο (οι κατασκηνωτές που έρχονται ξέρουν τι σημαίνει turbo), μέχρι και μαγειρευτά φαγητά. Θα έχουμε και παστίτσιο,  θα έχουμε και γεμιστά, δηλαδή όποιος θα έρθει για  επτά ημέρες θα μπορεί να απολαύσει σπιτικό φαγητό. Θα μπορεί να φάει το πρωινό του, μπουγάτσα και κακάο ρόφημα-μετά τη μπύρα πιστεύω πως είναι καλά (γέλια)-το μεσημεριανό του το ΄λαδερό’, και το βράδυ πίτσα και σουβλάκι.

Το εστιατόριο θα είναι συνέχεια ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο. Θα ανοίξει στις 31 Ιουλίου και θα κλείσει στις 5 Αυγούστου το πρωί.

Rock Overdose: Εάν δεν κάνω λάθος θα ξεκινήσετε πιο νωρίς (δύο μέρες νωρίτερα) με τις μπάντες που θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ.  Για πες μας για αυτές.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Ναι αυτό ήθελα να το αναφέρουμε. Εμείς ως καινούργιοι διοργανωτές (είναι μόνο ο δεύτερος χρόνος που διοργανώνουμε το φεστιβάλ) θέλουμε να στηρίξουμε πολύ τους νέους, αλλά και τη μουσική τους. Ήταν δική μας επιλογή, τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη  πριν το φεστιβάλ, 29 και 30 Ιουλίου δηλαδή,  να βάλουμε ερασιτεχνικές μπάντες και να μπορέσουν να ανέβουν στη σκηνή του River Party.

Έγινε ένας μεγάλος πανελλήνιος διαγωνισμός (οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές), και οι 20 πρώτοι που βγήκαν μέσω ενός αλγόριθμου, θα παίξουν τη Δευτέρα και τη Τρίτη, δέκα και δέκα μπάντες αντίστοιχα, στο Tequila Bar δίπλα στο ποτάμι. Θα υπάρχει κριτική επιτροπή η οποία θα βγάλει κάποιους νικητές. Το έπαθλο για τους νικητές θα είναι στο κεντρικό line up του River Party, από τις 31 Ιουλίου και μετά να βγουν πρώτοι και να ‘ανοίξουν’ το φεστιβάλ.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το  πρόγραμμα οι νικητές θα είναι τρεις. Μακάρι να μπορέσουμε να τους κάνουμε τέσσερις.

Rock Overdose: Είναι πολύ καλό που δίνεται βήμα σε νέα παιδιά και νέες μπάντες.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Προτεραιότητα μας είναι οι νέοι.  Αυτό που θα κάνουμε με τον διαγωνισμό είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στο φεστιβάλ. Είναι η πρώτη φορά, μακάρι να πάει καλά και του χρόνου να είναι ακόμη πιο μεγάλο όλο αυτό για τις ερασιτεχνικές μπάντες και τους νέους από όλη την Ελλάδα.

Rock Overdose: Οπότε το φεστιβάλ στην ουσία ξεκινάει δυο μέρες πριν την επίσημη έναρξη. Στις 31 Ιουλίου ξεκινάει επίσημα, αλλά εάν θέλει κάποιος μπορεί να έρθει δυο μέρες νωρίτερα.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Βεβαίως. Ο πύλες του River Party θα ανοίξουν στις 29 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, και τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα θα ξεκινήσουν να παίζουν γύρω στις 5 το απόγευμα (όπως έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα, εκτός απροόπτου). Δέκα μπάντες κάθε μέρα.

Rock Overdose: Η είσοδος στο φεστιβάλ για αυτές τις δυο πρώτες extra μέρες σε ποια τιμή κυμαίνεται;

Παύλος Ανδρεόπουλος:  Η είσοδος θα είναι μόνο 5 ευρώ.

Rock Overdose: Και για τις υπόλοιπες, τις ‘κανονικές’ μέρες;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Πριν σου πω τις τιμές, θα σου πω πως προσπαθήσαμε να τις κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται, γιατί θέλουμε επισκεψιμότητα, θέλουμε να έρθει ο κόσμος και να το απολαύσει.

Τετάρτη και Πέμπτη τα μονοήμερα είναι από 15 ευρώ, Παρασκευή είναι 20 ευρώ, Σάββατο είναι 25 ευρώ και Κυριακή είναι και πάλι 20 ευρώ. Το line up είναι μεγάλο και οι τιμές είναι προσιτές.

Rock Overdose: Εάν δεν κάνω λάθος υπάρχει και εισιτήριο που θα περιλαμβάνει όλες τις του φεστιβάλ. Αυτό πόσο θα κοστίζει;

Παύλος Ανδρεόπουλος: Αυτό θα κοστίζει 60 ευρώ. Όπως είπες και εσύ θα παραλαμβάνει όλες τις ημέρες  του φεστιβάλ, με δικαίωμα κατασκήνωσης, παρακολούθηση του συναυλιακού χώρου, τα πάντα. Πιστεύω πως με 60 ευρώ είναι πολύ καλά να έρθει κάποιος να κάνει εδώ τις διακοπές του και να δει και τις συναυλίες του.

Rock Overdose: Παύλο πες μας τι είναι για εσένα το River Party.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Το River Party είναι τρόπος ζωής. Μπορώ να πω είναι αγάπη γιατί ξεκινήσαμε από μικροί να κατασκηνώνουμε σε αυτό εγώ και η παρέα μου. Έχουμε κατασκηνώσει πολλές φορές και πάντα περνούσαμε πολύ όμορφα. Το ότι τώρα βρίσκομαι από τη πλευρά της διοργάνωσης είναι πολύ περίεργο για εμένα αλλά και όμορφο ταυτόχρονα. Γενικά το ξέρω πολύ καλά το River Party και το αγαπάω.

Μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσουμε όλο αυτό να το κάνουμε πανευρωπαϊκό.

Σαν διοργανωτής θα σου έλεγα πως ο ενθουσιασμός είναι πάρα πολύ μεγάλος, η αγωνία είναι τεράστια για να πάει καλά όλο αυτό, και στόχος μας είναι όσοι θα έρθουν φέτος στο τέλος να πουν «του χρόνου θα ξαναπάω».

Rock Overdose: Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ διεξάγεται επί 41 συναπτά έτη.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Ναι 41 χρόνια χωρίς καμία διακοπή. Είναι το μακροβιότερο φεστιβάλ, και πιστεύω πως είναι και το πιο αγαπητό.

Rock Overdose: Εάν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει από το River Party, έχουμε ερωτευτεί, έχουμε κάνει γνωριμίες.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Ακριβώς ! Το River Party είναι μια εμπειρία, και ένα ιδανικό μέρος για διακοπές. Δεχόμαστε πάρα πολλά τηλέφωνα αλλά και μηνύματα από κατασκηνωτές που θέλουν να έρθουν και σε όλους επισημαίνουμε «Μη ξεχάσεις το μαγιό σου. Είναι διακοπές. Θα κάνεις μπάνιο. Μη ξεχάσεις το μαγιό σου».  Πάρτε τη σκηνή στη πλάτη και ελάτε στο River Party.

Rock Overdose: Φέτος μάλιστα έχετε και φοβερό line up.  Μπορεί κάποιοι να παραξενεύτηκαν πέρσι όταν έπαιξαν στο φεστιβάλ η Πάολα, ο Ρουβάς, αλλά φέτος είναι πιο δεμένο το line up.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Εγώ θα έλεγα πως εκτός από δεμένο είναι πάρα πολύ δυνατό. Το αγαπάει αυτό το line up ο κόσμος. Όλα τα μηνύματα που έχουμε πάρει είναι θετικότατα.

Εμείς σαν διοργάνωση ευελπιστούμε το φετινό φεστιβάλ να είναι το καλύτερο όλων των εποχών. Από τα μηνύματα που παίρνουμε  από τους εν δυνάμει κατασκηνωτές, μας έχουν επιτρέψει να το πιστεύουμε αυτό.

Rock Overdose: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια για το River Party. Σκέφτεσαι να φέρεις κάποιο μεγάλο όνομα από το εξωτερικό; Σίγουρα θα έχεις κάποιο όραμα για το φεστιβάλ.

Παύλος Ανδρεόπουλος: Ναι σίγουρα υπάρχει όραμα για το River Party. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε και ονόματα από το εξωτερικό, πέρα από όλους τους καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Έχουμε φέτος  ξένα συγκροτήματα αλλά θέλουμε ακόμη πιο πολλά.

Rock Overdose: Παύλο σας εύχομαι καλή επιτυχία, καλή δύναμη, και κουράγιο !

Παύλος Ανδρεόπουλος: Ζήση σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Θα τις χρειαστούμε.

 

Για το Rock Overdose

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

Απομαγνητοφώνηση- επιμέλεια κειμένου: Παύλος Γιανακόπουλος

rockoverdose.gr