Καστοριά

Καστοριά: Περάσαμε από την ενεργή δημοκρατία στην απόλυτη ασυδοσία

Βρίσκομαι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καστοριάς έφερα τους εγγονούς μου με τα ποδήλατα Ο κύριος χώρος, το γκαζόν κλπ. είναι περιποιημένα από την πλευρά του Δήμου. Υπάρχει στην μια άκρη του χώρου ένα μικρό όμορφο αμφιθέατρο με πεύκα γύρω του. Εδώ διαπιστώνεις την έλλειψη παιδείας προφανώς και είναι έργο εφήβων, οι οποίοι δυστυχώς δεν σέβονται τίποτα διάσπαρτα κενά κουτιά μπύρας και μπουκάλια νερού και άδεια πακέτα τσιγάρων.

Σπασμένη και πεταγμένη μια μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στην μνήμη κάποιου λογοτέχνη (την μάζεψα όπως και τα σκουπίδια και την ανέπτυξα σε ένα σκαλοπάτι).

Αυτή είναι η κατάντια μας έτσι γαλουχήθηκε. Η νέα γενιά να μην σέβεται τίποτα που είναι δημόσιο. Οι ευθύνες πολυεπίπεδες. Κρίμα ντροπή και αηδία. Πρέπει να υπάρξουν ποινές και μάλιστα αυστηρές.

Επίσης παρατήρησα φεύγοντας μια νεαρή κοπέλα να βάζει μέσα στον χώρο αυτόν τα δύο της σκυλιά έχω δει και άλλους να το κάνουν Υπάρχει τόσο μεγάλη ανοησία και τόση ανευθυνότητα που ξεπερνά τα όρια τής λογικής. Υπάρχει τεράστιος χώρος στην παραλία για την βόλτα των σκύλων πρέπει να μολύνουν και τον συγκεκριμένο χώρο που είναι για άλλη χρήση; Αν δεν εμπεδωθεί το αίσθημα του υπεύθυνου πολίτη στην νέα γενιά δεν έχουμε μέλλον ως χώρα και έθνος Παιδεία!!!!! παιδεία!!!!! παιδεία!!!!!!

Περάσαμε από την ενεργή Δημοκρατία στην απόλυτη ασυδοσία.

Βασίλης Ιωάννου

Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπειροτεχνών Καστοριάς

 

 

 

One Comment

  1. Διάβασα για την ασυδοσία και συμφωνώ εν μέρη. Για την Ενεργή Δημοκρατία δεν αναφέρεται τίποτα και πουθενά στο άρθρο.

Back to top button