ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Απίστευτο: Συμπολίτης μας έστειλε την αστυνομία να σταματήσει τη συναυλία του Pavlo!

Τα κρούσματα έχουν πληθύνει ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Pavlo στην Καστοριά, ενός Καστοριάνού καλλιτέχνη αναγνωρισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενός εξαιρετικού ανθρώπου που αγαπάει τον τόπο, που ανέλαβε ένα μεγάλο μέρος των εξόδων, έφερε τους μουσικούς του από Καναδά και την ακορντεονίστρα Ζωή Τηγανούρια, ανέβασε στη σκηνή καλλιτέχνες από την Καστοριά και όλα αυτά με δωρεάν είσοδο, ο Pavlo κάνει περίπου 200 συναυλίες το χρόνο.

Ένα πολύ σπουδαίο γεγονός για την πόλη, να αναφέρω πως το βίντεο του Pavlo “Live in Kastoria” το είδαν 15 εκατομμύρια θεατές στην Αμερική, μια τρομερή διαφήμιση.

Μια συναυλία που γέμισε με πάνω από 2.000 κόσμο το Πάρκο Ολυμπιακή Φλόγας και αγκαλιάστηκε από όλους.

Σχεδόν από όλους

Το πιστεύεται ή όχι έγινε καταγγελία, ναι κι όμως είναι αλήθεια έγινε καταγγελία.

Υπήρχε ένας συμπολίτης μας που θέλησε να σταματήσει τη συναυλία επειδή τον ενοχλούσε η μουσική!

Και το καλύτερο, η αστυνομία πήγε και έκανε συστάσεις κατά τις 9 και έμεινε ως τις 9 μισή στο χώρο

Τα κρούσματα αυτά έχουν πληθύνει ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα. Κάτι πρέπει να γίνει, δεν είναι πλέον αστείο.

Το έχω πει πολλές φορές θα το πω άλλη μία, σε αυτή την πόλη όποιος προσφέρει βάλλεται.

Δημήτρης Μητσόπουλος

 

 

12 Comments

  1. Καποιοι Κυριοι που ενοχλουντε απο τετοιου ειδους εκδηλωσεις που μας ανεβαζουν και μας προαγουν
    πολιτιστικα , και βεβαια που παραγουν ηχο … Ας προμηθευτουνε ” Ωτοασπιδες ” … να δουλεψει και κανα φαρμακειο της πολης μας … !!!

  2. Το αποτέλεσμα ήταν οτι όλα έγιναν όπως έπρεπε. Γιατί θα πρέπει να αναπαραχθεί απο τα τοπικα ΜΜΕ η ανοησία ενός ατόμου .Απομονώστε τους όπως μπορείτε εφόσον δεν μπορείτε να τους αλλάξετε τον τρόπο σκέψης και αφήστε τους στην μιζέρια τους επιτέλους .

  3. Τραγικό.
    Όσο δεν γίνονται επώνυμες οι καταγγελίες θα μπορεί ο κάθε θρασύδειλος και κομπλεξικός να δρά ανενόχλητα.΄
    Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε όλα αυτά τα ανθρωπάκια όταν θα πρέπει να πληρώσουν για να εκφράσουν το κόμπλεξ τους τι θα κάνουν.
    Εγώ το φαντάζομαι ήδη.
    Εσείς?

  4. Αυτή η ανοησία θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και ο μόνος τρόπος είναι να γίνονται οι καταγγελίες επώνυμα, ώστε να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές ο κάθε ανεγκέφαλος πριν τηλεφωνήσει στην αστυνομία.

    Και στο κάτω-κάτω, για κάτι τέτοιους τύπους, να τους δοθούν καλύβες ερημιτών σε κάποιο βουνό για να μην τους ενοχλεί κανένας θόρυβος.

    Έτσι θα ησυχάσουν αυτοί από τους θορύβους, κι εμείς θα ησυχάσουμε από αυτούς…

  5. Κάποιοι αρέσκονται στο να επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών. Να επιρρίπτουν ευθύνες στο γείτονα, στο συμπολίτη. Έτσι εύκολα, χωρίς να αναρωτιούνται για δύο απλά στοιχεία :
    α) γίνεται η όποια εκδήλωση στο σωστό σημείο του αστικού ιστού ;;
    β) τηρούνται τα οριζόμενα στην αστυνομική διάταξη 3 του 1996 περί ωρών κοινής ησυχίας ;;
    Και εξηγούμαι : α) οι εκδηλώσεις αυτές – κατά την ταπεινή μου άποψη – διοργανώνονται σε λάθος χώρους. Γιατί ποτέ δεν επενέβη η αστυνομική αρχή σε εκδηλώσεις που γίνονται σε γήπεδα π.χ. Μαυροχώρι, Νταηλάκι κλπ, όπου λαμβάνουν χώρα μουσικά και άλλα δρώμενα μακριά από οικιστικούς χώρους ;;; β) δηλαδή, πρέπει σώνει και καλά να υπάρχει ο “κακός” Καστοριανός ;; Πρέπει να ρίξουμε αλλού την ευθύνη και όχι στο μέρος του διοργανωτή ;; Δεν υπάρχει περίπτωση το αστυνομικό περίπολο να επενέβη αυτεπάγγελτα ;;; Αλίμονο εάν ο καθένας κάνει ότι θέλει, όποτε το θέλει. Τα δε περί ωτοασπίδων αναφερόμενα, είναι – το λιγότερο – θρασείς απαντήσεις. Θα μπορούσα κι’ εγώ να απαντήσω “βάλτε ακουστικά”, όμως δε λύνεται έτσι το πρόβλημα, ούτε προάγεται ο πολιτισμός.
    Το πρόβλημα λοιπόν εστιάζεται – πάντα υποκειμενικά – στο λάθος του χώρου που διοργανώνεται η όποια εκδήλωση. Εφ’ όσον υπάρχει πλέον η εμπειρία, ας αναζητηθούν οι κατάλληλοι χώροι, με τις προβλεπόμενες υποδομές, ώστε να φιλοξενούνται εκεί τα πολιτιστικά τεκταινόμενα και να τα απολαμβάνουν όλοι, χωρίς αντεγκλήσεις και διχόνοιες. Δε γίνεται να είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

    1. Γιατί δε βάζετε το όνομά σας να μάθουμε ποιος είστε;

      Δημήτρης Μητσόπουλος

  6. Τα ραγκουτσάρια έχουν παράξει ένα κακό προηγούμενο στο θυμικό όλων των καστοριανών. Το ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ. Συναυλίες όπου να ναι, δίπλα από σπίτια,που τραβάνε σε διάρκεια όσο θέλουν. Μη σεβόμενοι την οικιακή ειρήνη, μη σεβόμενοι εργαζόμενους που θέλουν να κοιμηθούν, άρρωστους και ηλικιωμένους που ενοχλούνται, βρέφη που ταλαιπωρούνται από τον θόρυβο, πενθούντες που θέλουν ησυχία στο σπίτι τους. Οτιδήποτε εκτός του μικρόκοσμου τους, της παρέας και του συλλόγου τους που θέλει να διασκεδάσει. Σταματήστε να είστε τσομπαναραίοι με θράσος και σεβαστείτε τους διπλανούς σας. Μπάμπης Σωτηρόπουλος

  7. Μπάμπη, πολύ σωστός, έχει επικρατήσει η λογική του νεόπλουτου (παλαιόπλουτου πιά) αρχοντοχωριάτη. Όλοι οι μπεκρήδες, αργόσχολοι, εισοδηματίες, δ. υπάλληλοι και όσοι οφελούνται απο αυτό νομίζουν οτι είναι υπεράνω του νόμου και οτι έχουν μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις. Οχι φίλε Καστοριανέ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μη με αφήνεις να κοιμηθώ τη στιγμή που έγω ξυπνάω στις 5:30 για το μεροκάμματο, επειδή εσύ θές να γκουρλώνεσαι και να ουρλιάζεις μέχρι το πρωί. Το ίδιο ισχύει και για την νεολαία που βαδίζει στα χνάρια αυτών που αναφέρω, βγάλανε και ανακοίνωση σχεδόν απειλητική, επειδή θέλαν να κάνουν πάρτυ “προχτές” δλδ να γκουρλωθούν μέσα στη βαβούρα στο ψιλοτσάμπα, τρανό κοινωνικό ζήτημα, αντί να απαιτούν δικαίωμα στη δουλειά, απαιτούν δικαίωμα στην κραιπάλη και στη όχληση, λες και δεν έχει ένα σωρό εκδηλώσεις και ρίβερ και μαγαζιά, αλλά ξέχασα, εκεί θέλει και 5 φράγκα και σιγά μην πάνε να δουλέψουν.
    Και ωραία, και το πάρτυ έγινε και οι εκδηλώσεις γίνανε και όλα καλά και σώθηκε η Καστοριά με τα νταούλια, τις καραμούζες, τα τρεχάματα, τις ποδηλατάδες, την αμμώδη παραλία και με το καστοριανό χιπ-χοπ, βοήθειά σας.

    1. Το να πρωάγεις πολιτισμό είναι μεγάλη υπόθεση … αγαπητέ καλά είναι να βγείς από το χρονοντούλαπο σου , γιατί σίγουρα δεν σου φταίει η μία συναυλία που έγινε αλλά τα πάντα γύρο σου ειδικά ο σεβασμός που δεν έχεις στον εαυτό σου . Ακόμα και η επιλογή του πάρκου ήταν η καλύτερη γιατί οι δυνατότητες κάποιον δεν ήταν να πάνε στο δασάκι Μεσοποταμίας να ακούσουν έναν ποιοτικό μουσικό για να μην γαργαληθούν τα αυτάκια ενός σφουγγοκωλάριου όπως εσένα . Εγώ θα σου προτείνω να πας στην κοζάνη που είναι κοντά ( γιατί στην γέφυρα Κολοκυνθούς έκλεισε ) να ξενεγράρεις μπας και σου ερθει κάτι καλύτερα !!!

Back to top button