ΑγροτικάΚαστοριά

Το πρότζεκ «Δρόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» θα αναλάβει να υλοποιήσει η Μαρία Αντωνίου

Η ανάδειξη του brand Μακεδονία στο εξωτερικό και η προστασία των μακεδονικών προϊόντων από την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, ένα θέμα που θα είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Ήταν αυτό που έγειρε την πλάστιγγα προς το «ναι» στη συζήτηση για το αν πρέπει να διατηρηθεί ή όχι το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που απ’ ότι φαίνεται μετονομάζεται σε Γραφείο Πρωθυπουργού Μακεδονίας. Αυτό σηματοδοτεί και η επιλογή της Μαρίας Αντωνίου, μιας πρώην βουλευτίνας που εκλεγόταν στην Καστοριά ως επικεφαλής του.

Το Γραφείο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θα ανέβει γι’ αυτό τον λόγο στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα της νέας επικεφαλής του θα διευκρινισθούν με νομοθετική διάταξη που θα γνωστοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Εδώ εντάσσεται και το πρότζεκ με τους «Δρόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου», το οποίο έχει παρουσιάσει στο παρελθόν ο πρωθυπουργός και αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο, που ενσωματώνει τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκη με τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά τους μνημεία. Στόχος είναι το brand Μακεδονία να γίνει ένας πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών και να αποτελέσει κινητήριο μοχλό εξωστρέφειας για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Στην καρδιά αυτού του νέου σχεδίου από πλευράς πολιτισμικών μνημείων βρίσκεται το τρίγωνο «Βεργίνα, Πέλλα, Αμφίπολη».

Διαβάστε όλο το μεγάλο άρθρο του Νίκου Οικονόμου “Πρώτη ΔΕΘ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη” στο makthes.gr

 

3 Comments

  1. Για να καταλαβω: η Μακεδονια αποκτα δικο της πρωθυπουργο ;;;
    Μη χειροτερα, ολα αυτα για να παρει μια υπουργικη θεση η κυρα Μαρια !!!

Back to top button