Σήμερα θα φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού σταφύλι. Λευκή σουλτανίνα συγκεκριμένα
ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ
Υλικά:
1 1/2 κιλό λευκή σουλτανίνα (σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσια)
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 βανίλιες
1 γεμάτο κουτάλι γλυκόζη
1/8 κουταλάκι κιτρικό οξύ (ξινό)
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα σταφύλια πολύ καλά, βγάζουμε από τα κοτσάνια και πετάμε τα χτυπημένα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το σιρόπι να δέσει καλά και ρίχνουμε μέσα την σουλτανίνα.
Πάντα σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε όση ώρα θα αφρίζουν. Χρειάζεται περίπου 20′.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και την επόμενη μέρα, αν χρειαστεί το ξαναβράζουμε για να δέσει το σιρόπι, γιατί το σταφύλι αφήνει πολύ χυμό. Ακόμα κι έτσι, πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε καθαρά και στεγνά βάζα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μαρία Παπαϊωάννου