Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά – Συνταγή: Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

http://1.bp.blogspot.com/-ZbX8J7W8Sx0/ToglA9Sb_FI/AAAAAAAAAJ0/NHaeXgltrtw/s1600/CIMG2818.JPG

Σήμερα θα φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού σταφύλι. Λευκή σουλτανίνα συγκεκριμένα
ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ
Υλικά:
1 1/2 κιλό λευκή σουλτανίνα (σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσια)
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 βανίλιες
1 γεμάτο κουτάλι γλυκόζη
1/8 κουταλάκι κιτρικό οξύ (ξινό)
http://1.bp.blogspot.com/-dpGzcaeEWMA/TogjIaNoH9I/AAAAAAAAAJk/c_Ioclc5xIs/s1600/CIMG2814.JPG
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα σταφύλια πολύ καλά, βγάζουμε από τα κοτσάνια και πετάμε τα χτυπημένα.
http://1.bp.blogspot.com/-0OUMlBGzRiA/Togjlz4a2_I/AAAAAAAAAJo/Jr6up0iyt6Q/s1600/CIMG2815.JPG
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το σιρόπι να δέσει καλά και ρίχνουμε μέσα την σουλτανίνα.

http://3.bp.blogspot.com/-y5alXCoJ5G0/TogkEN3BQnI/AAAAAAAAAJs/BVLrvAZY5tU/s1600/CIMG2816.JPG

Πάντα σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε όση ώρα θα αφρίζουν. Χρειάζεται περίπου 20′.
http://3.bp.blogspot.com/-719T-fxvJbM/Togkguo1DII/AAAAAAAAAJw/wR7nVQc5QnA/s1600/CIMG2817.JPG
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
http://1.bp.blogspot.com/-ZbX8J7W8Sx0/ToglA9Sb_FI/AAAAAAAAAJ0/NHaeXgltrtw/s1600/CIMG2818.JPG
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και την επόμενη μέρα, αν χρειαστεί το ξαναβράζουμε για να δέσει το σιρόπι, γιατί το σταφύλι αφήνει πολύ χυμό. Ακόμα κι έτσι, πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε καθαρά και στεγνά βάζα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μαρία Παπαϊωάννου

 

Back to top button