Καστοριά – Συνταγή: Γλυκιά ομελέτα

Η ιστορία για την δημιουργία αυτής της συνταγής, προέρχεται από το λάθος ενός μάγειρα του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φρασκίσκου Ιωσήφ Ά, ο οποίος ετοιμάζοντας την κρέπα την έκαψε και γυρίζοντας την με ένα πιρούνι αυτή έσπασε σε πολλά κομμάτια. Ο μάγειρας για να κρύψει το λάθος του πασπάλισε την κρέπα με μπόλικη ζάχαρη άχνη, έβαλε την μαρμελάδα στο πλάι και το παρουσίασε σαν καινούργια σπεσιαλιτέ. Ο αυτοκράτορας ξετρελάθηκε και έτσι αυτή η γλυκιά ομελέτα καθιερώθηκε σαν γλυκό!

Γλυκιά ομελέτα από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

10 λεπτά
Προετ. 5 | Μαγείρεμα: 5 | Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αβγά
  • 120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 300 γρ. γάλα
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 20 ml ρούμι
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο

Για το σερβίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Οδηγίες στο kitchenvillage.gr

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.