Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Αντιστάρ» (φωτογραφίες)

https://i1.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2019/08/DSC_1839.jpg?ssl=1

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχοντικό Ωρολογόπουλου η παρουσίαση του Βιβλίου «Η Αντιστάρ» του Γιάννη Βίτσα. Για το βιβλίο μίλησαν η φωτογράφος-συγγραφέας Αναστασία Λιάπη και η δημοσιογράφος Χρύσα Κοσμίδου.

Η κριτική της εφημερίδας «Ορίζοντες» για το βιβλίο

Πρόκειται για ένα βιβλίο που σε μαγεύει για τη συγγραφική  του απλότητα, αλλά και για  το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που το συνοδεύει. Ο Γιάννης Βίτσας έχει αποδώσει κάθε πτυχή της ζωής τής κα Κοντοπούλου χωρίς περιττά λόγια και διακοσμημένες με όμορφα λόγια ιστορίες. Σου δίνει ό,τι αξίζει να γνωρίζεις.

Σε ταξιδεύει στην Ελλάδα της Κατοχής, του Εμφυλίου. Στην Ελλάδα του τότε και του σήμερα. Στην Κύπρο, στην Τουρκία, στην Αίγυπτο. Σου αποκαλύπτει μυστικά για τα ιερά τέρατα του θεάτρου όπως Βουγιουκλάκη, Χατζηχρήστο, Καραγιάννη, Μακρή, Βουτσά.

Από τη στιγμή που πιάνεις το βιβλίο «Αντιστάρ» στα χέρια σου, παύεις να είσαι αναγνώστης. Γίνεσαι ο εξομολόγος της Κάκιας. Μιας γυναίκας που δεν έχει τίποτα να κρύψει και τίποτα να φοβηθεί. Μιας γυναίκας αντιδραστικής, δυναμικής, τσαμπουκαλούς. Μιας Αντιστάρ…

Επιμέλεια: Αγγελική Ματούση

 

Περισσότερα στο orizontespress.gr

 

 

Back to top button