Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά -Συνταγή: Χοιρινός λαιμός braisé με πορτοκάλι και πατάτες confit σε αρωματικό ελαιόλαδο

Χοιρινός λαιμός braisé με πορτοκάλι και πατάτες confit σε αρωματικό ελαιόλαδο, από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

200 λεπτά
Προετ. 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 180 λεπτά | Μερίδες: 4-6

ΥΛΙΚΑ

  • 1200 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μέτριους κύβους(6-8 εκατοστά), αφαιρούμε το περιττό λίπος
  • 4 λευκά κρεμμύδια Ζακύνθου κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. καυτερή μουστάρδα (Ντιζόν)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 6 πορτοκάλια κομμένα σε χοντρές φέτες αφαιρώντας τα κουκούτσια
  • 1200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 60 γρ. μέλι

Για την γαρνιτούρα:

  • 6 μέτριες πατάτες ή 12 baby
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 500 γρ. ελαιόλαδο

Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr

 

Back to top button