Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κοτόπουλο στήθος γεμιστό (φωτογραφίες)

http://1.bp.blogspot.com/-TWlBt32601w/VENMgmFY7DI/AAAAAAAAEQQ/fWXllXvBqRE/s1600/CIMG3474.JPG

Καλημέρα φίλοι μου. Σήμερα σκέφτηκα να σας ανεβάσω τη διάθεση μ’ ένα φαγητό για το οποίο είμαι πολύ περήφανη. Και αμέσως σας εξηγώ τους λόγους. Κατ’ αρχήν αποτελεί δική μου έμπνευση σε μια προσπάθεια να συνδυάσω υλικά που αγαπώ. Κατά δεύτερον από την αρχή πίστεψα ότι ακριβώς λόγω αυτών των υλικών το αποτέλεσμα θα ήταν νόστιμο και δεν έπεσα καθόλου έξω. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα. Όταν την εμπνεύστηκα λοιπόν αυτήν τη συνταγή, αρκετά χρόνια πριν, πριν ακόμα σκεφτώ να δημιουργήσω το δικό μου blog, την παρουσίασα σε κάποιο άλλο site, για να τη μοιραστώ. Τα σχόλια λοιπόν ήταν απίστευτα. Μία μαγείρισσα μου έγραψε για να μου πει ότι όταν το σέρβιρε στον καλό της, αυτός από την επιθυμία του να την ευχαριστήσει, της καθάρισε το σπίτι. Και κάπως έτσι εξελίσσονται όλα τα σχόλια της συνταγής, με κορύφωση το εξής: κάποια άλλη κυρία, όταν το μαγείρεψε στην αγαπημένο της, ξετρελάθηκε τόσο πολύ από τη γεύση του, που της έκανε αμέσως πρόταση γάμου. Το φαντάζεστε;
Οπότε θα ήταν ποτέ δυνατό, φίλοι μου, να μην το μοιραστώ μαζί σας;Υλικά:
125γρ μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ ρεγκάτο τριμμένο
1 κουτάλι σούπας μουστάρδα έτοιμη
4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα και ανοιγμένα με το μαχαίρι
4 φέτες ωμοπλάτη
8 φέτες καπνιστό μπέικον
λίγο αλάτι
λίγο λάδι ή μαργαρίνη για το ταψίhttp://1.bp.blogspot.com/-uzKpjo9-jBY/VENMV-Ho-NI/AAAAAAAAEQA/UEemlpOnesc/s1600/CIMG3453.JPG
Οδηγίες:
Πρoθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Πλένουμε και αλατίζουμε ελαφρώς τα στήθη.
Σε κάθε στήθος απλώνουμε από μία φέτα ωμοπλάτη. Ανακατεύουμε τα τυριά με τη μουστάρδα και τα μοιράζουμε πάνω στην ωμοπλάτη. Τυλίγουμε τα ρολά και σκεπάζουμε με 2 φέτες μπέικον το καθένα. Τις στηρίζουμε με οδοντογλυφίδες, για κρατούν καλύτερα και το σχήμα του ρολού.

http://4.bp.blogspot.com/-3Y6CRkL_Usw/VENMZDw7rWI/AAAAAAAAEQI/uxX-7e0-EUg/s1600/CIMG3454.JPG

Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψάκι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Εγώ γι’ αυτόν το λόγο έχω ένα ταψάκι με καπάκι. Κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Ψήνουμε στο φούρνο, περίπου 40′. Να ροδίσει το φαγητό.

http://2.bp.blogspot.com/-P3F1egd8Ft4/VENMRtv5QsI/AAAAAAAAEP4/QKIw22FaRX0/s1600/CIMG3455.JPG

Συνοδεύουμε ιδανικά με ρύζι-πιλάφι με καλαμπόκι ή ό,τι άλλο θέλουμε.

http://1.bp.blogspot.com/-TWlBt32601w/VENMgmFY7DI/AAAAAAAAEQQ/fWXllXvBqRE/s1600/CIMG3474.JPG

Στην πραγματικότητα, πάντα πολλαπλασιάζω τη συνταγή. Για όποιον λοιπόν λόγο κι αν κάνετε αυτό το φαγητό, σας εύχομαι Καλή Επιτυχία!

Back to top button