Ποσό-ρεκόρ στις…μεταγραφές των ευρωπαϊκών συλλόγων

Το ποσό ρεκόρ των 6,622 δισ. ευρώ δαπάνησαν οι σύλλογοι από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) σε χειμερινές και καλοκαιρινές μεταγραφές το 2019.

Αυτό αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα του CIES, Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που εδρεύει στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, το οποίο χρησιμοποίησε ένα μοντέλο 1.852 μεταγραφών, για να καταλήξει στο συμπέρασμα, πως οι επενδύσεις στην μεταγραφική αγορά την τελευταία δεκαετία αυξήθηκαν περισσότερο από τέσσερις φορές.

Από τα 1,542 δισ. που δόθηκαν το 2010 στα 6,622 δισ. το 2019, η αύξηση φθάνει στο 340%!  Τη μεγαλύτερη αύξηση σε χρήματα παρουσιάζει η αγγλική Premier League (+ 1,4 δισ. eυρώ), ενώ σε ποσοστό η γερμανική Bundesliga (+395%). Το συνολικό ποσό που διέθεσαν τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα σε μεταγραφές έφτασε τα 38,028 δισ ευρώ!
ΑΠΕ

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.