Απόψε σας έχω φτιάξει έναν απίθανο, ελληνικότατο μεζέ, που θα ευφρανθεί και ο δυσκολότερος ουρανίσκος. Μοσχομύρισε το σπίτι. Απολαύστε λοιπόν μύδια σαγανάκι!
Υλικά:
1 κιλό μύδια καθαρισμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές σε φετούλες- κι αν επιθυμούμε λίγη καυτερή πιπερίτσα σε φετούλες
1 κουτάλι μουστάρδα έτοιμη
1 ποτηράκι νερό
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ’ αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ίσα να μαραθούν και όχι να καούν.
Υλικά:
1 κιλό μύδια καθαρισμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές σε φετούλες- κι αν επιθυμούμε λίγη καυτερή πιπερίτσα σε φετούλες
1 κουτάλι μουστάρδα έτοιμη
1 ποτηράκι νερό
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ’ αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ίσα να μαραθούν και όχι να καούν.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές,και τις σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και τα μύδια, και ανακατεύουμε συχνά, ώσπου να ζεσταθούν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, και σιγοβράζουμε για 10′ με σκεπασμένο το τηγάνι μας.
Είναι έτοιμος ο μεζές μας. Σερβίρουμε σε βαθιά γαβάθα, ή πιατέλα, ή όπως θέλουμε και απολαμβάνουμε.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας απαραίτητα με μπόλικο ψωμί… για μεγάλες βούτες! Πανεύκολο και πεντανόστιμο.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
Μαρία Παπαϊωάννου