Η Καστοριά τίμησε τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (σειρά φωτογραφιών)

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Καστοριά για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

    

 

 

 

 

 

4 Σχόλια

  1. Η γενοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας ουδέποτε μας απασχόλησε όπως θα έπρεπε ως έθνος. Παρόλο που από το 1894 έως και το 1924 οι χριστιανοί της Μικράς Ασίας μειώθηκαν μεσώ σφαγών και απελάσεων από 3,4 εκατ. σε μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες, από το 20% του πληθυσμού της περιοχής σε κάτω από το 2%. Επίσης ενώ είναι τεκμηριωμένο από διεθνείς ερευνητές, ότι η επί 3 δεκαετίες συνεχής εθνοθρησκευτική δίωξη διαπράττεται από κοινού από την τουρκική κυβέρνηση, τον στρατό, την αστυνομία και τον λαό, εμείς ουδέποτε θέσαμε ζήτημα αναγνώρισης της γενοκτονίας από του Τούρκους. Αντί αυτού διασπάσαμε της εκδηλώσεις μνήμης σε 3 ημερομηνίες (24 Απριλίου για τους Αρμένιους, 19 Μαΐου για του πόντιους, 15 Σεπτέμβρη για τους μικρασιάτες), δείγμα ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι προς εσωτερική κατανάλωση και όχι μια σταθερή επιδίωξη της πολιτικής μας ως χώρα, για την αναγνώριση των δεινών των θυμάτων και την αποφυγή επαναλήψεως παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον .

    • Άλλο οι Αρμένιοι, και άλλο οι Πόντιοι και Μικρασιάτες. Και διαφορετικά ιστορικά γεγονότα, και αιτίες. Μη τα “ανακατεύουμε” όλα και όλους, επειδή βολεύει σε κάποιες ομάδες. Γι’ αυτό τρεις διαφορετικές επέτειοι.
      Και ορθώς. Η Ιστορία είναι Ιστορία, δεν είναι σύλλογοι και οργανώσεις.

  2. Και βέβαια απόντες οι εκπρόσωποι των αριστερών κομμάτων, αφού δεν αποδέχονται τίποτα απο αυτά, βλέπεις τα θεωρούν απλά έναν “συνωστισμό”. Πάντα προδότες.

    • Φώτο στεφάνια, κορδοματα και κύριε ελέησον είναι εκδήλωση τιμής; τιμή είναι εκδηλώσεις ενημερωτικές με γνώση της ιστορίας, αστιγματισμό των λαθών, καταγγελία εθνικιστών, καλλιέργεια κλίματος φιλειρηνικόυ κλπ κλπ