Καστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Να σοβαρευτούν και να πάψουν να εμπαίζουν τους πολίτες”

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΝΔ για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. Πανηγυρίζει γι αυτό που πετύχαμε εμείς και το παρουσιάζει ως δική της ενέργεια.
Καταρχάς να μας πει η κυβέρνηση ΝΔ με ποια ταμειακά διαθέσιμα θα αποπληρωθούν τα δάνεια του ΔΝΤ;
Κατόπιν να σοβαρευτούν και να πάψουν να εμπαίζουν τους πολίτες. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο είχε αναγγείλει την πρόθεσή της να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ, αλλά είχε ολοκληρώσει και τα ουσιώδη βήματα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Αφενός είχε εξασφαλίσει τα ταμειακά διαθέσιμα για την αποπληρωμή και αφετέρου ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ως Υπουργός Οικονομικών, κατά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ τον περασμένο Απρίλιο, είχε ενημερώσει την Κριστίν Λαγκάρντ για την πρόθεση της κυβέρνησης για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.
Η κα Λαγκάρντ είχε καλωσορίσει μια τέτοια εξέλιξη. Αντίστοιχη στάση είχε τηρήσει και η Γερμανία.
Επίσης, τον ίδιο μήνα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφενός είχε θέσει το αίτημα στον ESM και αφετέρου το παρουσίασε στο EuroWorking Group όπου έλαβε «πράσινο φως» καθώς καμία χώρα δεν διαφώνησε.
Για όλα αυτά υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων.
Ολυμπία Τελιγιορίδου
 

 

 

One Comment

  1. Το διαβάσαμε κι αυτό. Να πουλάει σοβαρότητα η κυρία (ζήτω το ΠΑΣΟΚ)!! Α ρε Βαγγέλη τι έκανες!!Τι ανέδειξες! Σοβαρότατη πολιτικό που καλεί και τους υπόλοιπους να σοβαρευτούν!Να έτσι κάπως πνιγόμαστε στην σοβαρότητα και ποιος μας σώζει.

Back to top button