Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Θ. Καρυπίδης: Η κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας είναι έργο τρίτης προτεραιότητας (βίντεο)

Δηλώσεις του τέως περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη λίγο πριν την έναρξη του περιφερειακού συμβουλίου

«Όσο η Φλώρινα δεν έχει κάθετο άξονα δεν μπορούμε να συζητάμε για το τούνελ της Κλεισούρας»
Ο κ. Καρυπίδης τόνισε πως πρώτιστη προτεραιότητα είναι αυτή τη στιγμή ο Ε65, δεύτερη προτεραιότητα ο κάθετος άξονας Φλώρινα – Εγνατία Οδός και μετά άλλα έργα. «Πρέπει να ιεραρχούμε τις ανάγκες και να βάζουμε σωστές προτεραιότητες, να δώσουμε πρόσβαση στην Φλώρινα στην Εγνατία Οδό», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην περιφερειάρχης. Επίσης είπε για το έργο ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, από την Πτολεμαΐδα στο Ξινό Νερό και το δεύτερο κομμάτι. «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Όσο η Φλώρινα δεν έχει κάθετο άξονα δεν μπορούμε να συζητάμε για το τούνελ της Κλεισούρας», κατέληξε. Επίσης, επεσήμανε ότι η μελέτη έχει τεχνικά προβλήματα, έχει κλίση 8% που δεν επιλέξιμη και άλλα προβλήματα που δημιουργούνται, ενώ τόνισε πως ο δρόμος δεν θα είναι βιώσιμος, ενώ και η ΔΜ δεν μπορεί να δεσμεύσει το συνολικό ποσό του ΠΕΠ για το έργο. Ζήτησε, μαλιστα, να το ξανασκεφτεί η περιφερειακή αρχή.

 e-ptolemeos.gr

One Comment

  1. Ο Ε 65 αφορά μόνο την Δυτική Μακεδονία ;
    Η Ήπειρος και η Θεσσαλία δεν καίγονται γι’αυτόν ;
    Χρηματοδότηση από Ήπειρο και Θεσσαλία δεν θα υπάρξει ;

    Ίσως για τον κ. Καρυπίδη το ……..” λιμάνι της ξηράς ” της Καστοριάς να ήταν η …….πρώτη προτεραιότητα για την Καστοριά …… ας είναι καλά ο άνθρωπος κι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί .

    Αυτό είναι , αν μια περιοχή τη βάζεις στην ” τρίτη προτεραιότητα ” , αυτή στο ανταποδίδει : Όσους ψήφους πήρε μόνος του ο Δ.Σαββόπουλος στις πρόσφατες εκλογές , δεν πήρε όλη η παράταξη του κ. Καρυπίδη ……..

    Και κάτι τελείως προσωπικό σχετικά με τη σήραγγα : Αν υπήρχε δυνατότητα τα χρήματα του ΕΣΠΑ που προορίζονται για μεταφορές να διατεθούν για την παιδαγωγία του ανθρώπου , τότε θα προτιμούσα να γίνει κολυμβητήριο στην Καστοριά παρά η σήραγγα .—

Back to top button