Καστοριά

Δήλωση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για το κλείσιμο του τμήματος “Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Ηλικία” στην Καστοριά

“Είναι άθλιοι, απαράδεκτοι, αδιάφοροι και επικίνδυνοι για τον τόπο μας”

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί  τα νέα τμήματα στα Πανεπιστήμια, δηλώνει η υπουργός παιδείας κ. Κεραμέως. Η ΝΔ πιστή στο δόγμα της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας και θιασώτης της ιδιωτικής προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Ξεκίνησε με το κλείσιμο των διετών τμημάτων – είχαμε 2 από αυτά στην Καστοριά – προς όφελος ιδιωτικών ΙΕΚ της Αθήνας. Αλήθεια ποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι που χαϊδεύουν την κυβέρνηση έχουν ιδιοκτησιακή σχέση με αυτά τα ιδιωτικά ΙΕΚ;

Σήμερα  προχώρησαν  και στο κλείσιμο του 5ου  τμήματος της Καστοριάς, το τμήμα  «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία». Ένα τμήμα που ήταν το 3ο  στην Ελλάδα και θα είχε μεγάλη ζήτηση.

Η ΝΔ δείχνει την αντιπάθειά της στην περιοχή μας, στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας και στους ανθρώπους που ζούνε εδώ. Μία προσπάθεια που καταβάλαμε  με πολύ κόπο και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε  5 Πανεπιστημιακά τμήματα στην Καστοριά, η ΝΔ την τινάζει στον αέρα αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Εξάλλου η ΝΔ και η Υπουργός διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης δεν κρύβουν τις επιλογές τους. Ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ της ΝΔ λέει ξεκάθαρα πως «πρέπει να γυρίσει πίσω το ρολόι της εκπαίδευσης στο 2014». Τότε δηλαδή που στην Καστοριά είχαν κλείσει το τμήμα του Διεθνούς Εμπορίου και είχαν καταργήσει και μεταφέρει σε άλλη πόλη την αρχιτεκτονική.

Είναι άθλιοι, απαράδεκτοι, επικίνδυνοι και αδιάφοροι για την Καστοριά.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων – Και της Καστοριάς

 

 

 

3 Comments

  1. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ ΡΕ ΟΛΥΜΠΙΑ?ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΕΙΠΑΜΕ Ο Κ.ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ!!!!!!!!!!

  2. Ποια είναι μεγαλύτερη ” αθλιότητα ” , να δημιουργείς προεκλογικά , νέα εκπαιδευτικά τμήματα , ή να καταργείς ( παγώνεις ) τα δημιουργηθέντα προεκλογικά τέτοια ;

    Μήπως και οι δύο ” αθλιότητες ” είναι …….ισάξιες ;

    ” Άθλιος , παρ’αθλίου , δι ‘αθλίου εις άθλιον ” …………

    Φαίνεται , πως όλοι συνωμοτούν , το ” εις άθλιον ” να απευθύνεται στον Έλληνα πολίτη , γιατί τους συμφέρει να μένει πάντα ” άθλιος ” ….

    Ή , για να θυμηθούμε πάλι τον Βολταίρο : Ο Γάλλος γιατρός Ιμπέρ ταξιδεύει παρέα με τον υπηρέτη του Λαμπιέρ στην Ινδία .
    Κάποια στιγμή , ο γιατρός παράτησε τον υπηρέτη του μόνο , γιατί πήγε να επισκεφτεί ένα αξιοθέατο · όταν επέστρεψε , βρήκε τον υπηρέτη του να πουλάει βοτάνια και ματζούνια στους περαστικούς !
    Ε ! Λαμπιέρ του φωνάζει , έγινες γιατρός ;
    Μάλιστα αφεντικό , του απαντάει , κατά το λαό κι ο τσαρλατάνος ……..

    ” κατά το λαό ” και οι ιδρύσεις και καταργήσεις νέων εκπαιδευτικών τμημάτων ……..

Back to top button