Ελλάδα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις εργασίες της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, με κύριο θέμα τις γεωστρατηγικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Οι τρεις πρωθυπουργοί θα συζητήσουν για τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών και θα προτείνουν σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η πρώτη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας είχε γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο επαφών που είχε ο Κυρ, Μητσοτάκης με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων.

Κύριο θέμα συζήτησης του 4ου Thessaloniki Summit θα είναι -όπως προαναφέρθηκε- οι γεωστρατηγικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα, αλλά και θέματα που αφορούν την ενέργεια, τις μεταρρυθμίσεις, τις υποδομές, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

 ΑΠΕ 

One Comment

  1. ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ!ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΜΗΝ ΞΡΧΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΕΣ!!!!!

Back to top button