Τα μέλη της Στέγης Καλαβρυτινών “Αγία Λαύρα” ήρθαν εκδρομή στην Καστοριά και περάσαν καλά! (φωτογραφίες)

Η Στέγη Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας “Αγία Λαύρα” πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στην Καστοριά στις 9 και 10 Νοεμβρίου, με μεγάλη συμμετοχή των μελών της.

Στόχος η εξωστρέφεια καθώς και η ανταλλαγή απόψεων με ανθρώπους άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα. Το ταξίδι άρχισε από νωρίς το πρωί, με πρώτη στάση έξω από τα Ιωάννινα, επόμενη το Νυμφαίο, έναν  παραδοσιακό πέτρινο οικισμό  μέσα στους καλύτερους πέντε της Ευρώπης. Η περιήγηση ήταν υπέροχη, κάνοντας επίσκεψη στο καταφύγιο της αρκούδας(Αρκτούρος). Ο επόμενος προορισμός ήταν η Καστοριά. Η βόλτα στη λίμνη της Καστοριάς ήταν μαγική. Ο καιρός ήταν σύμμαχος και έτσι όλοι την έζησαν την κάθε στιγμή.

Από το πρόγραμμα δεν έλειπε Το καθιερωμένο γλέντι. Σε ένα ζεστό χώρο στο “Γεύσεις και μελωδία” που είναι εστιατόριο ιδιοκτησίας πατριώτη  από τα Καλάβρυτα, και συγκεκριμένα από το Λαγοβούνι εκεί απόλαυσαν υπέροχα εδέσματα, η συνέχεια αναμενόμενη, όλοι μαζί πολύ χορό και παραδοσιακό γλέντι.

Το πρόγραμμα της επόμενη ημέρας είχε επίσκεψη στην μονή της Παναγίας της Μαυριότησσας στις Πρέσπες στο εκκλησάκι του Αγίου  Αχιλλείου, στο χωριό των ψαράδων. Ένα διήμερο που θα μείνει αξέχαστο  σε όλους. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες εκδρομές για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτή.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος

Η Στέγη Καλαβρυτινών "Αγία Λαύρα" πραγματοποίησε εκδρομή στην Καστοριά! (φωτο)