Καστοριά

Πολύ ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις στο χθεσινό Τοπικό Συμβούλιο Καστοριάς

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καστοριάς συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1ο Διατήρηση η μη κενωθείσας θέσης περιπτέρου.

Για το περίπτερο που βρίσκεται στην Καστοριά και επί της οδού Λεωφ. Νίκης (στην Β. Παραλία από την πλευρά της λίμνης , στην περιοχή (’Απόζαρι’ έναντι αρχοντικού Τζώτζα), αριθ.-, ιδιοκτησίας Τρύφου Δημήτριο του Ευαγγέλου.

2ο «Λήψη απόφασης επέκτασης Φ.Ο.Π.»

Σχετ.: α) Η αριθ. πρωτ.: 20790/15-11-2019 αίτηση του συλλόγου Α.Ο. Κάστωρ.

3ο Εισήγηση του μέλους της κοινότητας Γεώργιου Νικητίδη με τα κάτωθι θέματα :
α) για αξιοποίηση της αλάνας απέναντι από τα Lidl λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα μελέτη .
β) πρόβλεψη για την παγωνιά στα σοκάκια και πεζοδρόμια με διανομή αλατιού και πριονιδο.

4ο Εισήγηση του μέλους της κοινότητας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΡΗΜΟΥ με τα κάτωθι θέματα:
1. Τοποθέτηση ομοιόμορφου προστατευτικού φράχτη ή κιγκλιδώματος παραλίμνια, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, με την αισθητική που ταιριάζει στην περιοχή.
2. Πεζοδρόμια έξω από την είσοδο των Γενικών Λυκείων: Έχει διαβρωθεί το τσιμέντο , με αποτέλεσμα να είναι ανώμαλα και επικίνδυνα για μαθητές και καθηγητές. Η Πτώση συναδέλφου στο πρόσφατο παρελθόν καθώς και η επικινδυνότητα κατά την είσοδο κα έξοδο των μαθητών, πρέπει να μας οδηγήσει σε άμεση αποκατάστασή τους .
3. Μέτρα προστασίας των αυλαίων χώρων των Γενικών Λυκείων κατά τις βραδινές ώρες (πχ. επαρκέστερος φωτισμός του χώρου, ώστε να αποχωρούν με ασφάλεια οι μαθητές των εσπερινών σχολείων, αλλά και να μην εισέρχονται άτομα άσχετα με τα σχολεία). Μόλις κλείσουν τα φώτα του παρακείμενου σουπερ μάρκετ, τα σχολεία βυθίζονται στο σκοτάδι και ενώ οι μαθητές των εσπερινών σχολείων δεν έχουν ακόμη σχολάσει.
4. Τοποθέτηση καθρέφτη στην περιοχή Ξενία στη συμβολή των οδών Β. Ηπείρου με Ηρακλέους. Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει στην κολώνα της ΔΕΗ που σχετικά πρόσφατα μετακινήθηκε για τη διευκόλυνση των οδηγών, που όμως δεν έχουν ορατότητα και έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα.
5. Ανύπαρκτη ορατότητα στη συμβολή των οδών Αρίσταρχου και Λ. Κύκνων, (ΔΕΔΔΗΕ). Παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, αυτή συνεχίζεται και είναι επικίνδυνη αν και έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια. Ίσως θα πρέπει να εξευρεθεί άλλη, αποτελεσματικότερη λύση. Επίσης επιβάλλεται να απομακρυνθεί ο κάδος απορριμμάτων που βρίσκεται μπροστά από την ΔΕΔΔΗΕ, καθώς ελαχιστοποιεί και αυτός την ορατότητα και να τοποθετηθεί λίγα μέτρα πιο πέρα, όπου δεν αποτελεί εμπόδιο για τα διερχόμενα οχήματα.
6. Αποκόλληση και πτώση βράχων στην οδό Αθηνάς. Απαραίτητη μια βελτιωτική παρέμβαση , ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί και υλικές ζημιές στα σταθμευμένα οχήματα.

5ο Τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας Χριστουγεννιάτικης αγοράς (΄΄Ο Αί Βασίλης των ευχών’’).
6ο Καθορισμός χώρου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην πόλη της Καστοριάς.

 

 

 

 

Back to top button