Καστοριά

Σάκης Καρανικολόπουλος για επίδομα θέρμανσης: Το ζήτημα περιπλέκεται στις πολυκατοικίες (παράδειγμα)

Το ζήτημα μάλλον περιπλέκεται ακόμα περισσότερο σε οικοδομές με κεντρική θέρμανση που στη πλατφόρμα χορήγησης του επιδόματος πρέπει να δηλώσεις και τον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή της οικοδομής, οι οποίοι μαζεύουν τα χρήματα προκειμένου να πληρωθεί το πετρέλαιο.
Έστω λοιπόν ότι η οικοδομή διαθέτει μια δεξαμενή 2tn και έχει 5 ενοίκους που δικαιούνται επιδομα. Παίρνουν λοιπόν 350*5= 1750€ συνολικά επίδομα, άρα θα πρέπει για να τους πιστωθεί ολόκληρο να βάλουν πετρέλαιο αξιας 1750*2=3500€ και με τη σταθερή τιμή του 1,042/lt αυτό μεταφράζεται σε 3.359lt περίπου. Δηλαδή δεν τα χωράει καν η δεξαμενή του λέβητα της οικοδομής! Και σκεφτείτε ότι σίγουρα υπάρχει ακόμα πετρέλαιο από πέρσι σε μερικές περιπτώσεις. Κι αυτό πρέπει να μπει μέχρι το τέλος Δεκέμβρη.
Οποτε πρέπει να κάψουμε εν ολίγης 700€ πετρέλαιο για να πάρουμε πίσω τα μισά, αλλιώς ακόμα λιγότερα.
Επίσης δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει μετά την 31/12.
Καλύτερα να το ξανάσυζητήσουν όσο ακόμα βαστάει ο καιρός γιατι όλο αυτό εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο πολιτικά, αλλά και σε απίστευτη οικονομική ταλαιπωρία, αφού ουσιαστικά εξαναγκάζονται οι πολίτες να διαθέσουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό, παρά το επίδομα (350€ επιπλέον δεν είναι λίγα. Πολλοί προτιμούν να βάζουν λίγο λίγο) και έρχονται και γιορτινές μέρες.
Μάλλον τα παιδάκια δεν θα πάρουν όλα φέτος δώρο από τον Άγιο Βασίλη.

Σχόλιο του Σάκη Καρανικολόπουλου σε ανάρτηση του ΦΟΥΙΤ στο Facebook

“Παγωμάρα” με το επίδομα θέρμανσης – Μείωση σε σχέση με πέρσι – Πρέπει να αγοράσεις το διπλάσιο του ποσού σε πετρέλαιο μέχρι 31/12 για να το δικαιούσαι

 

 

Back to top button