Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ο Καστοριανός πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης: “Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση με την Λιβύη”

Αναστρέψιμη χαρακτήρισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δόλλης, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το σύμφωνο που υπέγραψαν για τις θαλάσσιες ζώνες Λιβύη και Τουρκία.

Πολύ δύσκολη, αλλά αναστρέψιμη, με ένα μείγμα συμβατικών και μη συμβατικών κινήσεων, χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δόλλης.

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας SBS, ο κ. Δόλλης, που έχει θητεύσει ως βουλευτής τους Εργατικού Κόμματος στην Βικτώρια, αλλά και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που του προκάλεσε η παρουσία του στην χώρα της αφρικανικής ηπείρου.

«Η Λιβύη λίγο-πολύ μου κόστισε την λειτουργία των νεφρών μου. Να’ναι καλά η γυναίκα μου που μου έδωσε ένα από τα δικά της και ζω καλύτερα από πριν», είπε, εξηγώντας του λόγους αυτής της τοποθέτησής τους:

«Οι επιχειρήσεις στη Λιβύη, τις οποίες της επιχείρησα εγώ ο ίδιος μεταφέροντας 13.500 Κινέζους και εκατοντάδες Έλληνες, Ευρωπαίους και πολίτες τρίτων χωρών. Όπως και η τελευταία επιχείρηση για την οποία με παρασημοφόρησε η ολλανδική κυβέρνηση, με την απελευθέρωση 8 ώρες πριν πέσει η Τρίπολη, τριών Ολλανδών πεζοναυτών, έγιναν με εμένα να είμαι πάρα πολλές ώρες χωρίς νερό, με αφυδάτωση. Το ένα μετά το άλλο οδήγησε και στην απώλεια αυτή (του νεφρού του)», είπε.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε αλχημείες από πλευράς Τουρκίας προκειμένου να ενώσει τα θαλάσσια σύνορα της με την Λιβύη.

«Δεν προλάβαμε να καθορίσουμε την ΑΟΖ για να ξεκαθαρίσουμε τι γίνεται με την Τουρκία. Η Τουρκία, βάσει του διεθνούς δικαίου δεν έχει δυνατότητα να  ενώσει τη δική της θάλασσα με την θάλασσα της Λιβύης. Για να μπορέσει να το κάνει, προχώρησε σε αλχημείες στον χάρτη», είπε.

Περισσότερα στο sbs.com.au

 

 

Back to top button