Κόσμος

Βαγδάτη: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν το αεροδρόμιο με εντολή Τραμπ! – Νεκρός Ιρανός στρατηγός

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή όταν τουλάχιστον τρεις ρουκέτες έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, τρεις ημέρες μετά την επίθεση χωρίς προηγούμενο εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Ιράκ από φιλοϊρανούς διαδηλωτές, ανέφεραν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας. «Τρεις ρουκέτες έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, κοντά σε αίθουσα διαχείρισης αερομεταφερόμενου φορτίου, με αποτέλεσμα να εκραγούν δύο αυτοκίνητα», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Η σιιτική οργάνωση Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ) γνωστοποίησε μέσω Facebook ότι ο επικεφαλής της διεύθυνσης δημοσίων σχέσεών της σκοτώθηκε στην επίθεση, που χαρακτήρισε «άνανδρο βομβαρδισμό των ΗΠΑ». Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, επρόκειτο για τον Μοχάμεντ Τζαμπίρι, διευθυντή του τμήματος δημοσίων σχέσεων των ΔΛΚ. Νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έκαναν λόγο για έναν πολίτη νεκρό και εννέα τραυματίες στην επίθεση. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Σουμάρια ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 12.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Ο ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί συγκαταλέγεται στους νεκρούς της επίθεσης 

Η ιρακινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης, είναι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΑΠΕ

Back to top button