ΕλλάδαΚόσμος

Το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί την Κυριακή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μεταξύ 5-8 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού διαμορφώνεται ως εξής:

-Την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα όπου από τις 18.00 τοπική ώρα (01.00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) θα έχει επαφές με μέλη της ελληνικής ομογένειας. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς Χρυσόστομο Αλαχούζο και το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Γκας Μπιλιράκης. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους απόδημους Έλληνες της Φλόριντα στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΑΧΕΠΑ στην οποία θα συμμετάσχει και η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

-Τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εορτή των Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρινγκς. Στις 10.00 το πρωί (17.00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς. Στις 13.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) θα παραστεί στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια θα έχει επαφές με ομογενείς στην ευρύτερη περιοχή.

-Την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον.

Στις 09.50 τοπική ώρα (16.50 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ηγεσία του Atlantic Council και στις 10.15 (17.15 ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει σε πάνελ με τον αντιπρόεδρο του Atlantic Council Ντέιμον Γουίλσον.

Στις 11.30 (18.30 ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Στις 14.00 (21.00 ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσει συνάντηση διευρυμένων αντιπροσωπειών.

-Την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Στις 10.00 (17.00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Γερουσία και θα συναντηθεί με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων.

Στις 11.00 (18.00 ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τη διακομματική ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 13.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτουν ομογενειακές οργανώσεις.

Στις 15.00 (22.00 ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με Αμερικανούς επενδυτές.

Στις 18.00 (01.00 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτουν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, o υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

ΑΠΕ

Back to top button