Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – συνταγή: Λαζάνια με κοτόπουλο (φωτογραφίες)

Πεινάσαμε σήμερα. Και μάλιστα πολύ. Και οπωσδήποτε από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά είναι ό, τι περιέχει μακαρόνια μέσα. Σε οποιαδήποτε μορφή. Πολύ συχνά λοιπόν, μαγειρεύω λαζάνια. Και αρέσουν πολύ. Έτσι, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου, και να μου πείτε την γνώμη σας. Δεν είναι πολύ ελαφριά, ούτε διαιτητική, αλλά είναι πολύ εύγευστη και εύκολη να γίνει. Και χορταστική. Ας δούμε λοιπόν πως φτιάχνεται:
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Υλικά:
500γρ κοτόπουλο στήθος βρασμένο και κομμένο σε κομματάκια
3 κούπες ζεστό ζωμό από το κοτόπουλο (συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται)
250γρ λαζάνια που δεν χρειάζονται προ- βρασμό σπασμένα σε μικρά κομμάτια
2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος τους τριμμένα
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
3 κουτάλια αλεύρι
1 κούπα τυριά που λιώνουν τριμμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
σκόρδο ξερό σκόνη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι έτοιμη μουστάρδα
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
http://2.bp.blogspot.com/-NYGmG-py9bc/Tn-CcXPxxeI/AAAAAAAAAGg/hKFlTQkE2sM/s1600/CIMG2792.JPG
Οδηγίες:
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας, να είναι έτοιμα για να μην κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα τριμμένα πράσα. Προσέχουμε να μην καούν. Προσθέτουμε και το αλεύρι, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε λίγο ακόμη. Μεμιάς ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε με την σειρά τα μπαχαρικά, την μουστάρδα τα τυριά που λιώνουν, και  τέλος την κρέμα γάλακτος. Κρατάμε 2 1/2 κούπες από αυτήν την κρέμα, και στην υπόλοιπη στο κατσαρολάκι προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαζάνια. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
http://3.bp.blogspot.com/-vFIhg6sPjBw/Tn-DjcliNeI/AAAAAAAAAGk/XyvZXL92y-U/s1600/CIMG2793.JPG
Απλώνουμε το μείγμα σε πήλινο ταψί, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και περιχύνουμε με την κρέμα που κρατήσαμε.
http://2.bp.blogspot.com/-ozS83OTGIh8/Tn-EfYmrnrI/AAAAAAAAAGo/s5aPpeOFgJ8/s1600/CIMG2794.JPG
Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 30′. Ξετυλίγουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά και να ροδίσει το φαγητό.
http://4.bp.blogspot.com/-Us5qHyuuK8s/Tn-FZ6zmqeI/AAAAAAAAAGs/KnhQJTNmdQQ/s1600/CIMG2795.JPG
Κόβουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Η όψη και η οσμή του είναι άκρως σαγηνευτικές. Σας εύχομαι πραγματικά να το φτιάξετε, γιατί σας υπόσχομαι ότι θα το απολαύσετε. Θα γίνει αγαπημένη σας συνήθεια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μαρία Παπαϊωάννου

 

 

 

Back to top button