Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς, πιστή στις ιδέες και τις αξίες, που από ιδρύσεώς της υπηρετεί, για έναν ακομμάτιστο συνδικαλισμό, μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς, οι οποίοι έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, θέλει να σας ενημερώσει πως αποχωρεί από την Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΑΕΕΚΕ) και σταματάει να συμπορεύεται μαζί της.
Όπως γνωρίζετε, τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Καστοριάς πρωτοστάτησαν στην ίδρυση μια παράταξης, που είχε ως στόχο να συνενώσει κάτω από την ομπρέλα της ανεξάρτητα σχήματα από όλη την Ελλάδα και να δώσει φωνή σε όλους εκείνους που πιστεύουν πως ο παλιός, χρεοκοπημένος και ενοχοποιημένος για πολλά κομματικός συνδικαλισμός έχει αποτύχει.
Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, είδαμε πως στελέχη εκλεγμένα από την παράταξη της ΑΕΕΚΕ, με σημαντικά μάλιστα αξιώματα, να συμμετέχουν στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ!
Είναι δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά και κομματικά όπως επιθυμεί, είναι όμως απαράδεκτο, στον βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών, να ποδοπατείται το καταστατικό και οι θέσεις μιας ολόκληρης παράταξης. Θα ήταν σαφώς πιο τίμιο και πολιτικά πιο ορθό, να είχαν παραιτηθεί από την ΑΕΕΚΕ και να πορευθούν με τη συνδικαλιστική παράταξη του Σύριζα.
Όσοι μας γνωρίζουν, ξέρουν πως τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές δε συνάδουν με τον αξιολογικό κώδικα της Ανεξάρτητης Κίνησης Καστοριάς, όπως πολλάκις έχει εκφραστεί και τοποθετηθεί στα θεσμικά όργανα της ΑΕΕΚΕ και παρόλο που μας θλίβει, αποχωρούμε από κάτι που πλέον δε μοιάζει σε τίποτα με αυτό που ήταν όταν αρχικά είχε δημιουργηθεί.
Τέλος, θα θέλαμε να αφιερώσουμε σε εκείνους που αποδείχθηκε στην πράξη πως νιώθουν καλύτερα όταν βρίσκονται στην αγκαλιά ενός κομματικού φορέα, σε εκείνους που ευθύνονται και για τη διάλυση της πιο αγνής συνδικαλιστικής παράταξης, τα λόγια του Κρητίκαρου Νίκου Καζαντζάκη: «Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος και η ατιμία και ο συμβιβασμός εξευτελίζουν τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα ταχτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να είσαι ανένδοτος» Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς