Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα καρύδια

Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα καρύδια από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

70 λεπτά:
Προετ. 12 | Μαγείρεμα: 15
Μερίδες: 8-10

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους λευκής σοκολάτας

  • 370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 85 γρ. γάλα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 60 γρ. κρόκους αυγών

Για τη μους μαύρης σοκολάτας

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα
  • 200 γρ. γάλα πλήρες  καυτό

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 250 γρ. καρύδια (χοντροκοπανισμένα άφλουδα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 40ml νερό

Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr

 

 

Back to top button