Καστοριά

Ο Διαμαντίδης πρέσβης της Καστοριάς (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Πρόσφατα είδα μια φωτογραφία του Συλλόγου Καστοριανών της Αθήνας. Έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Είχαν την ωραία  ιδέα να τιμήσουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Νομίζω ότι είναι μακράν ο πιο διάσημος και αγαπητός Καστοριανός. Γι’ αυτό και η πρωτοβουλία  τους τιμά.

Όμως δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Με πρωτοβουλία του Δήμου και όχι μόνο να σκεφτούν και να τον παρακαλέσουν να βοηθήσει τον τόπο μας. Ειδικά στον τουρισμό. Με ποιον τρόπο δεν γνωρίζω.  Πιστεύω όμως ότι υπάρχει δυνατότητα. Αρκεί φυσικά να το θέλει και ο ίδιος. Π.χ. Μια διαφημιστική καμπάνια που θα έχει σαν κεντρικό πρόσωπο τον ίδιο και θα προτρέπει τους άλλους να έλθουν να δουν την Καστοριά για να απολαύσουν φύση αρχοντικά εκκλησίες και τα μνημεία της. Ή και να δοθεί ένα αξίωμα για να μπορεί να μας εκπροσωπήσει. Φανταστείτε τον Διαμαντίδη σαν εκπρόσωπο πόσο υπολογίσιμος θα είναι!

Φυσικά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτόν. Ο Διαμαντίδης δεν είναι ο μόνος που διαπρέπει εκτός Καστοριάς. Όποιος έχει κάποια δυνατότητα στον τομέα να βοηθήσει πρέπει να  «επιστρατευτεί». Τώρα που η Καστοριά έχει ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης της γούνας όλοι πρέπει να βάλλουν ένα χεράκι.

Αυτή η πόλη μας έδωσε όλους πολλά, έκανε κάποιους πλούσιους , άνοιξε δρόμους και σύνορα ,πήγαν στο εξωτερικό γνώρισαν τόπους ,πόλεις. Σε μια δεκαετία π.χ. χτίστηκαν σπίτια αγοράστηκαν οικόπεδα, αυτοκίνητα κλπ. Ε τώρα στα δύσκολα δεν πρέπει να της  ανταποδώσουμε ,όσο και όπου μπορεί ο καθένας;

Υγ. Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων από τον κ. Διαμαντίδη αν αυτό το άρθρο τον ενοχλήσει. Δεν θέλω να τον δημιουργήσω πρόβλημα. Αναλαμβάνω το ρίσκο να προτείνω κάτι γνωρίζοντας μόνο τούτο. Ότι αγαπά την Καστοριά. Και θα καταλάβει γιατί χρησιμοποιώ το όνομά του!

Διαμαντίδης και Τσιφλικιώτης στη βασιλόπιτα του Συλλόγου Καστοριανών της Αθήνας (φωτο)

 

 

One Comment

  1. Είναι μια πολύ καλή ιδέα, εφ’ όσον το επιθυμεί και ο ίδιος.

    Η Καστοριά θα πρέπει να “εκμεταλλευτεί” με την καλή έννοια την διεθνή αναγνωρισιμότητα και το ήθος του Δημήτρη Διαμαντίδη, που είναι παντού αγαπητός.

    Είναι γνωστή η αγάπη του για την Καστοριά και πιστεύω ότι αν του γίνουν κάποιες σοβαρές προτάσεις για την διαφήμιση του τόπου μας, δεν θα αρνηθεί.

Back to top button