Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι, και το απλώνουμε σε όλο τα ταψί. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και ραντίζουμε καλά το κανταΐφι.
Ανακατεύουμε τη 1 κούπα ζάχαρη με την κανέλα και την πασπαλίζουμε στο κανταΐφι. Ψήνουμε στον φούρνο 25’περίπου,ώσπου να ροδίσει.
Εν τω μεταξύ, πάνω στη φωτιά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας μαζί, ώσπου να πήξει. Πρέπει να είναι κρύα.
Όταν βγει το κανταΐφι από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει,κι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σιγοβράζουμε για 10′ 3 ποτήρια ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό.
Εν τω μεταξύ, ψήνουμε τα αμύγδαλα στο γκριλ με ανοιχτό τον φούρνο ώσπου να ροδίσουν. Προσέχουμε γιατί καίγονται εύκολα.
Μόλις περάσουν τα 10′ λεπτά, σιροπιάζουμε το κανταΐφι με το μισό σιρόπι, και σκεπάζουμε με πετσέτα να “ιδρώσει” το γλυκό. Στο υπόλοιπο σιρόπι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για άλλα 10′.
Και σιροπιάζουμε το γλυκό μας. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα φίλοι μου. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Το έχω δοκιμάσει σιροπιάζοντάς το μια κι έξω, αλλά δεν έγινε το ίδιο.
Από πάνω απλώνουμε παντού την κρύα κρέμα.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας την σκόνη με το γάλα για 4′. Στο τέλος προσθέτουμε και το ασπράδι και χτυπάμε για ακόμα 1′ λεπτό. Έτσι η υφή της σαντιγί γίνεται πιο κρεμώδης και δεν ξεραίνεται.
Από πάνω πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα.
Κρατάμε πάντα στο ψυγείο.Πρέπει να είναι καλά κρύο. Και… σερβίρουμε.