ΚαστοριάΚοζάνη

Μποδοσάκειο: Στην άσκηση κοροναϊού και το ΕΚΑΒ Καστοριάς (φωτογραφίες – βίντεο)

Με δική τους πρωτοβουλία για περαιτέρω ενημέρωση και εκπαίδευση Διασώστες του ΕΚΑΒ Καστοριάς καθώς και ιατρός των Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείο Καστοριάς, βρέθηκαν χθες 5 Φεβρουαρίου 2020 στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στα πλαίσια άσκησης προσομοίωσης και ετοιμότητας, αναφορικά με την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού κορονοϊού 2019-nCoV.

Τον συντονισμό της άσκησης είχε
ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου που βρέθηκε για τον λόγο αυτό σήμερα στην πόλη της Πτολεμαΐδας .
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού κορονοϊού από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, καθώς και την υποδοχή του από το νοσοκομείο αναφοράς.

Στην άσκηση προσομοίωσης αξιολογήθηκε η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής και υποδοχής ύποπτου περιστατικού κορονοϊού, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δομών και υγειονομικών αρχών (Υπουργείο Υγείας, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ΕΟΔΥ, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΤΕΠ νοσοκομείου, Επιτροπή Λοιμώξεων νοσοκομείου, ΕΚΑΒ Κοζάνης -Τομέας Πτολεμαΐδας ).

Μετά την επιτυχή έκβαση της άσκησης προσομοίωσης, έγινε αναλυτική συζήτηση στους χώρους του Νοσοκομείου με τους εμπλεκόμενους που έλαβαν μέρος στην άσκηση και δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες στους Διασώστες του ΕΚΑΒ , που συνήθως είναι ” η πρώτη επαφή ” του Πολίτη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι πρώτοι ανταποκριτές πιθανών που θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν, πιθανά κρούσματα.
Τέλος τέθηκαν ερωτήσεις,εντοπίστηκαν παρατηρήσεις και δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες σε πιθανά σενάρια με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση για τον συντονισμό και την σωστή και αποτελεσματική διαχείριση ενός τέτοιου περιστατικού.

 

 

 

Back to top button