Σήμερα σκέφτηκα να σας δώσω μια αγαπημένη συνταγή για μακαρόνια φτιαγμένα λίγο διαφορετικά. Είναι κατάλληλα για το καθημερινό τραπέζι, για μπουφέ, για εκδρομή και ό, τι άλλο θέλετε. Επίσης, με μία απλή σάλτσα ντομάτας γίνονται και νηστίσιμα. Είναι συνταγή που δέχεται πολλές διαφοροποιήσεις. Ας δούμε όμως πως γίνεται:
Υλικά:
1 κιλό κιμάς (μισό μοσχάρι- μισό χοιρινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 1/2 κούπα χυμό ντομάτας
1/2 κούπα σπορέλαιο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
500γρ μακαρονάκι κοφτό
700γρ τυριά που λιώνουν τριμμένα
250γρ μαργαρίνη λιωμένη
500γρ φύλλο κρούστας
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα καρυκεύματα. Ρίχνουμε και λίγο νερό και σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνει μόνον ο κιμάς στο λάδι του. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Εν τω μεταξύ βράζουμε και τα μακαρόνια και στραγγίζουμε καλά.
Ανακατεύουμε καλά στην κατσαρόλα τον κιμά, τα μακαρόνια και τα τυριά.
Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια το φύλλο κρούστας κατά πλάτος σε τρεις φαρδιές λωρίδες. Τις βουτυρώνουμε με την λιωμένη μαργαρίνη καλά, και βάζουμε στη μία άκρη μία μεγάλη, γεμάτη κουταλιά από την γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολάκια. Σ’ αυτό το σημείο, μπορούμε να τοποθετήσουμε τα ρολάκια στην κατάψυξη, αν θέλουμε να τα ετοιμάσουμε από μέρες πιο νωρίς. Μόνο που όταν τα βγάλουμε από την κατάψυξη, θα πρέπει να μείνουν 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να ξεπαγώσουν καλά πριν τα ψήσουμε. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν. Χρειάζονται περίπου 15′- 20′.
Βγάζουμε από τον φούρνο και τσακίζουμε. Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μαρία Παπαϊωάννου