Καστοριά

Η διαχειρίστρια του aboutkastoria.gr απαντάει στον Αντιδήμαρχο Άκη Λιάμη (φωτογραφίες)

Με έκπληξη διαβάσαμε την συνέντευξη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Καστοριάς κ. Άκη Λιάμη στην εφημερίδα «Ορίζοντες» , η οποία δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «Α. Λιάμης: «Είναι απαράδεκτο να παραπλανούμε τον κόσμο με ψευδείς ειδήσεις».

Αν και δεν κατονομάζεται ευθέως το aboutkastoria.gr στη συνέντευξη την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ,  είναι προφανές πως ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας αναφέρεται στη δημοσίευσή μας της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου με τίτλο :

Εικόνες εγκατάλειψης στον Άη Θανάση στην Καστοριά – φωτογραφίες

Ο κ. Λιάμης στην συνέντευξή του πιθανολογεί πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε με τα διασκορπισμένα πλαστικά σκουπίδια (από την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς στις 26 Ιανουαρίου) προέρχονται από την περιοχή του Αγίου Αθανασίου(?!), αμφισβητεί όμως κατηγορηματικάμε ειρωνικό θα έλεγε κανείς τρόπο–  την χρονολογία που αυτές τραβήχτηκαν.

Συγκεκριμένα λέει:

«Οι φωτογραφίες είναι κατά πάσα πιθανότητα από την περιοχή του Αγίου Αθανασίου. Για εκείνο όμως που δεν είμαι σίγουρος είναι η χρονολογία κατά την οποία τραβήχτηκαν. Είναι περσινές; Είναι προπέρσινες; Είναι πριν από δέκα χρόνια; Αυτό μόνο ο αρθρογράφος το γνωρίζει. Εγώ ξέρω ότι είναι απαράδεκτο να παραπλανούμε τον κόσμο με ψευδείς ειδήσεις. Το θέμα για εμένα θεωρείται λήξαν, έχουμε να επιτελέσουμε ένα σοβαρό έργο για τον Δήμο μας και δεν μπορούμε να χρονοτριβούμε με ανυπόστατα ψεύδη τα οποία δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπούν»

Αναρωτιέται, όπως διαβάσατε, αν είναι περσινές, προπέρσινες ή από 10 χρόνια πριν τραβηγμένες φωτογραφίες. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον καθένα (άρα και από τον ίδιο τον κύριο Λιάμη) πως το 2020, η κάθε ψηφιακή φωτογραφία φέρει την ταυτότητά της. Με απλά λόγια είναι πολύ εύκολο να αποδειχθεί ότι οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 μαζί με όλα τα στοιχεία φωτισμού κλπ κλπ…Το αν είναι από τον Άι Θανάση φαντάζει περιττό ερώτημα για κάποιον που έχει επισκεφθεί τον χώρο έστω και μία φορά. Να ‘χαμε να λέγαμε, δηλαδή, σελίδες να γεμίζουμε με τη φωτογραφία μας…

Στο κείμενο η αρθρογράφος που υπογράφει την συνέντευξη επισημαίνει πως: «Ο Αντιδήμαρχος επεξεργάστηκε προσεκτικά την περιοχή και διαπίστωσε πως ένας κάδος με μπλε καπάκι που εμφανίζεται στις φωτογραφίες του δημοσιεύματος δεν υπάρχει στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου»

Ας θυμηθούμε την επίμαχη φωτογραφία με τον μπλε κάδο που δημοσιεύσαμε εμείς και αναφέρεται στο απόγευμα της Κυριακής 16/2…

Όντως υπάρχει ένας κάδος με μπλε καπάκι. Κι ένας με κίτρινο, από δίπλα του….

Ο κ. Λιάμης έστειλε για δημοσίευση κάτω από την συνέντευξη,τις φωτογραφίες από την αυτοψία που έκανε αυτοπροσώπως στο χώρο το πρωί της Δευτέρας, χωρίς να βρει πουθενά τον μπλε κάδο. Και είχε δίκιο. Ο κάδος λείπει από τις φωτογραφίες του.

Αν και η εικόνα δεν είναι γενική σε όλες τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν- και μπορείτε να τις δείτε εδώ-

θα διαπιστώσετε την ύπαρξη ενός μεταλλικού κάδου, ενός πράσινου πλαστικού και ενός πλαστικού με κίτρινο καπάκι

Βλέπετε καθαρά τον κάδο με το κίτρινο καπάκι το πρωί της Δευτέρας 17/2 στις φωτογραφίες του κ. Λιάμη:

Λίγο μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, το απόγευμα της Τετάρτης,  βρεθήκαμε στο χώρο του Αγίου Αθανασίου, σήμερα 19/2 ώρα 6 και κάτι…

Η εικόνα ήταν αυτή…

Πρόσφατα αδειασμένοι οι κάδοι, όπως παρατηρείτε…

Προσέξατε λεπτομερώς την εικόνα;

Oops..ένα κομμάτι από πλαστικό πιατάκι..

Όπως θα διαπιστώσατε ο κάδος με το κίτρινο καπάκι έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, μέσα σε 2 ημέρες!Αναρωτιόμαστε μήπως ακολούθησε τον δρόμο που πήρε και ο κάδος με το μπλε καπάκι (που αναφέρει με στόμφο η συνέντευξη)…

Πάντως γεγονός είναι πως κάποιος/κάτι μετακινεί/εξαφανίζει τους κάδους στον χώρο…Εκτός αν πρέπει να αναρωτηθούμε κι εμείς αν οι φωτογραφίες του κ. Λιάμη είναι άλλης εποχής ή από άλλο χώρο!

Η εικόνα πάντως από την εκκλησία διαπιστώσαμε πως δεν έχει διαφοροποιηθεί από την Κυριακή…μόνο που σήμερα την βρήκαμε κλειστή. Ίσως δεν ένοιαζε κάποιον να μαζέψει την σπασμένη γλάστρα απ’έξω ή να φτιάξει το τζάμι, τόσο άμεσα.

Εικόνα Τετάρτης 19/2

Εικόνα Τετάρτης 19/2


Χωρίς να θέλουμε να συνεχίσουμε άλλο αυτή τη φαρσοκωμωδία με το θέμα το οποίο πήρε περίεργα και απροσδόκητα τεράστιες διαστάσεις, θα αναφέρουμε κατηγορηματικά:

Η φιλοσοφία μας από την αρχή της λειτουργίας του aboutkastoria.gr, είναι ότι ΔΕ δημοσιεύουμε κάτι με την υπογραφή μας, αν δεν είμαστε 100% σίγουροι για την εγκυρότητά του. Με προσεγμένο λόγο, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και φυσικά πάντα με θετική πρόθεση που έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας στην Καστοριά.

Με επιλογή μας λειτουργούμε από την αρχή εθελοντικά,  χωρίς καθόλου  οικονομικές απολαβές, δημοσιεύοντας ελεύθερα και ενυπόγραφα ό,τι θεωρούμε πως αξίζει να δημοσιευτεί. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις συνέπειες αυτής της επιλογής μας… Ευτυχώς η ανταπόκρισή του αναγνωστικού κοινού όλο αυτό το διάστημα και η προσωπική μας επικοινωνία στον δρόμο, επιβεβαιώνει την αξία ύπαρξης του site μας.

Η τηλεφωνική κλήση που δεχτήκαμε το πρωί της Δευτέρας, μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου, από τον κ. Λιάμη, θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη επιθετική και προσβλητική παρέμβαση που δεχτήκαμε στη δουλειά μας. Θεωρήσαμε πρέπον να διαπιστώσουμε αν η κίνηση του Αντιδημάρχου ήταν προϊόν πρωτοβουλίας του ή αντιπροσώπευε όλη τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον επικεφαλής της, τον Δήμαρχο Καστοριάς, κ. Κορεντσίδη. Γι’ αυτό και συναντηθήκαμε μαζί του για να τον ενημερώσουμε για τη συζήτηση που προηγήθηκε.

Θεωρήσαμε πως το θέμα είχε τελειώσει με τις απαραίτητες εξηγήσεις και την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Αυτό μέχρι την στιγμή που διαβάσαμε την συνέντευξη που προαναφέραμε. Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν τη δημοσίευσή της δε δεχτήκαμε ΠΟΤΕ από τη δημοσιογράφο καμιά μορφής επικοινωνία, ώστε να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και να μη φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες…

Οι φωτογραφίες μας είναι στη διάθεση όποιου τις ζητήσει, ώστε να διαπιστώσει πότε τραβήχτηκαν ( δεξί κλικ-> ιδιότητες). Το θέμα που δημοσιεύσαμε ήταν η εικόνα εγκατάλειψης στον Άι Θανάση. Καθόλου τυχαία δεν τοποθετήσαμε πρώτες τις φωτογραφίες από το Ιερό Ναό και μετά τα σκουπίδια. Ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκαν άμεσα, μετά τη δημοσίευσή μας, τα σκουπίδια από τον χώρο, προφανώς και δεν μπορεί να αποδειχθεί, όπως δεν είναι αποδεικτέο το ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι που εύκολα μπορεί κάποιος να σκεφτεί.

Οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε τόση έκταση στο θέμα από μεμονωμένο εκλεγμένο-προσωπική επιλογή του Δημάρχου για τη θέση Αντιδημάρχου- κατηγορώντας  χωρίς δισταγμό ένα μέσο της πόλης για ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, στήνοντας ακόμα και σκηνικά (όπως αποδεικνύει η εξέλιξη του θέματος), για να μην αναλάβει τις όποιες ευθύνες αναλογούν στην υπηρεσία του για τη λανθασμένη επικοινωνία με τον Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος μετά την κοπή της βασιλόπιτας (μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε πως τα πλαστικά που βρήκαμε πεταμένα ήταν τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν για τον πατσά της 26ης Ιανουαρίου), είναι εκείνο που πραγματικά μας προβληματίζει για την  κατάσταση που επικρατεί στη Δημοτική αρχή.

Γινόμαστε για πρώτη φορά αποδέκτες αβάσιμης παρέμβασης και λογοκρισίας στη δουλειά μας, απλά και μόνο επειδή αυτό που δημοσιεύσαμε δεν ταυτίζεται με τις επιθυμίες εκλεγμένου . Γι’ αυτό και μπαίνουμε στην αμήχανη διαδικασία απάντησης!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως το aboutkastoria.gr παραμένει σταθερό στις αρχές του, χωρίς να διαπραγματεύεται την αξιοπιστία του για χάρη λίγων κλικ.

Διαψεύδουμε τον κ. Λιάμη πως είναι Ψευδές το δημοσίευμά μας, με το απλό ρητορικό ερώτημα: για ποιο λόγο να πάρει κάποιος το ρίσκο να στήσει ψεύτικο δημοσίευμα με τα πλαστικά πιατάκια από τον πατσά, όταν ο χρόνος λήψης είναι ό,τι πιο εύκολο να βρεθεί σε μια φωτογραφία;

Επιπλέον, περιμένουμε πλέον την δημόσια θέση του Δημάρχου Καστοριάς, η οποία θα δώσει τέλος στο κεφάλαιο που ίσως άνοιξε ασυνείδητα το συγκεκριμένο θέμα και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος, με τίτλο «έλεγχος και παρέμβαση στη λειτουργία των ΜΜΕ της Καστοριάς».

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΥΡΑΤΖΗ 

Κι επειδή σε κάθε μας ανάρτηση θέλουμε να υπάρχει ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του site μας:

Ελπίζουμε να δει  και να μεριμνήσει άμεσα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για  το τεράστιο πρόβλημα με τις λακκούβες στον δρόμο προς τον Άη Θανάση.. Αρκετός  κόσμος ανεβαίνει καθημερινά με ορατό κίνδυνο για ατυχήματα.

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, για να μη βρεθούμε πάλι να εξηγούμε το προφανές…

aboutkastoria.gr

 

Back to top button