ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στην εκδήλωση των Καστοριανών της Αθήνας ο Ζήσης Τζηκαλάγιας (φωτογραφίες)

Στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ο Σύλλογος Καστοριανών της Αθήνας “Άγιος Μηνάς” διοργάνωσε εκδήλωση-ομιλία της κ. Αθηνάς Γκουτζινοπούλου Φιλολόγου – Διευθύντριας 26ου ΓΕΛ Αθηνών Μαρασλείου με θέμα: “Βυζαντινές εκκλησίες της Καστοριάς: Μεγάλα αριστουργήματα αρχιτεκτονικής και τοιχογραφίας”. Την
ομιλία παρακολούθησε και ο  βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο οποίος δήλωσε: “Άξιζε τον κόπο η παραμονή μου στην Αθήνα Παρασκευή απόγευμα .Ο Σύλλογος των Καστοριανών της Αθήνας διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλήτρια την αντιπρόεδρό του, εξαίρετη φιλόλογο, Λυκειάρχη του Μαράσλειου Λυκείου κ. Αθ. Γκουτζινοπούλου και θέμα: Οι Βυζαντινές εκκλησίες της Καστοριάς μέσα από τις τοιχογραφίες. Σπουδαία παρουσίαση, μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή για μένα,με την Αθηνά μεγαλώσαμε μαζί στην πλατεία Ντολτσού. Της εύχομαι να τα εκατοστήσει για τα σημερινά της γενέθλια και να συνεχίσει να προσφέρει.”

3 Comments

  1. Κύριε πολιτευτή του Ν Καστοριάς ……
    Ο κόσμος του πολύπαθου Νομού μας, σας εξέλεξε για να του δώσετε μια προοπτική στην ζωή του και εσείς μοιράζετε αφειδώς φωτογραφίες από κοπή πίτας και γλέντια…. Να σας ρωτήσω ευθέως: Κοιμάστε ήσυχα τα βράδια……….? Γιατί ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε χάσει τον ύπνο του, με τα βουνά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει όταν κυβερνούσε…..βάλτε κάτω τις φωτογραφίες και δείτε τι προβλήματα έλυσαν…..? Αφήσατε τις κοπές πίτας στην Καστοριά όπως δεσμευτήκατε (20/2/…) και την επόμενη αναλάβατε έργο στα γλέντια εκτός Νομού…..

    1. Αγαπητέ ALKIS, παρακολουθώ πάντοτε το fouit και τα διάφορα σχόλια.
      Το σχόλιό σας αναφέρεται σε κδήλωση της 21/02/2020.
      Σας ενημερώνω ότι ο πολιτευτής, άραγε σε ποιον αναφέρεστε; γιατί παρίστατο και πολιτευτής, αλλά μάλλον από τα συμφραζόμενά σας αναφέρεστε στον εκλεγμένο βουλευτή της Καστοριάς, δεν παρίστατο ούτε σε κοπή πίτας, ούτε σε γλέντι, αλλά σε εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου Καστοριανών Αττικής “Ο Άγιος Μηνάς”, ενός συλλόγου με πλούσια δράση και παρουσία στην Αθήνα, του οποίου μάλιστα τυγχάνω Αντιπρόεδρος.
      Παρεμπιπτόντως, στην εκδήλωση αυτή ομιλήτρια ήταν η υπογράφουσα, Καστοριανή εκ Ντολτσού, που ζει στην Αθήνα από τα δεκατρία της, επισκέπτεται όμως τη γενέτειρε ανελλιπώς δύο φορές το χρόνο και έχει αναπτύξει σε αυτήν κοινωνική, πνευματική και φιλανθρωπική δράση. Άλλωστε, οι ένθερμες εκδηλώσεις των μαθητών μου και η αγάπη τους, όταν έρχομαι στην Καστοιρά, είναι συκινητικότατες. Εργάστηκα ως καθηγήτρια στο 2ο ΓΕ.Λ της πόλης μας από το 1986 έως το 1992.
      Η ομιλία μου ήταν αποτέλεσμα εμβριθούς μελέτης μου και προσωπικής φωτογράφισης τριών βυζαντινών ναών της γενέτειρας και αποτέλεσα μεγάλη προβολή για την πόλη μας , καθώς, πλην των Καστοριανών, παρευρέθησαν συνάδελφοί μου, μαιθητές μου με τους γονείς τους και πολλοί φίλοι μου.
      Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, με τον δέοντα σεβασμό προς το πρόσωπό σας να μην ευτελίζετε όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες κατ’ ανάγκην, και ευτυχώς, παρίστανται και πολιτικά πρόσωπα, εκδηλώσεις που δείχνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον όλων ημών που ζούμε μακριά από τη γενέτειρα, την οποία αγαπάμε και τιμάμε το ίδιο με εσάς, ίσως και περισσότερο.
      Με εκτίμηση και τον δέοντα σεβασμό προς όλους
      Αθηνά Γκουτζινοπούλου
      Φιλόλογος – Διευθύντρια Μαρασλείου Λυκείου Αθηνών
      Καστοριανή εκ Ντολτσού

  2. Να σας ευχηθώ να τα εκατοστήσετε και να ευχαριστήσουμε τον αξιότιμο πολιτευτή του Νομού μας που έβγαλε τούτη την είδηση…….άξιος ο μισθός του…….
    τα σέβη μου

Back to top button