Υλικά:
2 κούπες μακαρόνια κοραλάκι
1 κούπα μπουκετάκια μπρόκολου
2 κουτάλια βούτυρο
2 κουτάλια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
2 κουτάλια τριμμένο κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
3 κούπες γάλα
2 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ
αλάτι
πιπέρι
– πασπάλισμα: τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
Οδηγίες:
Αυτά είναι όλα τα υλικά μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στις αντιστάσεις. Βράζουμε α μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο και σωτάτουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.
Μόλις ροδίσει προσθέτουμε και το αλεύρι να σωταριστεί μαζί. Προσέχουμε μην καεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να λιώσει το αλεύρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε.
Παράλληλα ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας. Προσέχουμε στο αλάτι. Περιορισμένο να είναι, ή και καθόλου.
Μόλις πήξει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και ρποσθέτουμε το τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια.
και τέλος ανακατεύουμε μέσα τα μπουκετάκια μπρόκολου
Απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα.
Ψήνουμε περίπου 10′, ώσπου να ροδίσει.αφήνουμε στο ταψί 5′ να πάψει ο βρασμός για να μπορούμε να το κόψουμε.
Πολύ όμορφα χρώματα στο πιάτο μας φίλοι μου. Και ακόμα πιο όμορφη γεύση στον ουρανίσκο μας!
Φτιάξτε το και σερβίρετέ το στους αγαπημένους σας φίλοι μου. Θα ενθουσιαστείτε όλοι!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!