Καστοριά – Συνταγή: Μακαρόνια κοραλάκι με μπρόκολο (φωτογραφίες)

https://1.bp.blogspot.com/-CA33TBbVsAQ/XlIsUv-fBFI/AAAAAAAAKx8/7fn41t1wC_MpWsHodtVh59sFcUtBQLpawCLcBGAsYHQ/s1600/87154790_3146771962213713_1820660748720799744_n.jpg

Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη μακαρονάδα σας έχουμε για σήμερα. Μακαρόνια κοραλάκι βυθισμένα σε μια πεντανόστιμη σάλτσα τυριού ανακατεμένα με άνθη μπρόκολου. Θα σας αρέσει πολύ. Ιδανική για μεσημέρι. απόγευμα, βράδυ, για όποτε έχετε όρεξη για μια τέλεια μακαρονάδα. Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
2 κούπες μακαρόνια κοραλάκι
1 κούπα μπουκετάκια μπρόκολου
2 κουτάλια βούτυρο
2 κουτάλια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
2 κουτάλια τριμμένο κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
3 κούπες γάλα
2 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ
αλάτι
πιπέρι
– πασπάλισμα: τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
https://1.bp.blogspot.com/-KMeENtrd8HE/XlItP7Eqb9I/AAAAAAAAKyM/poNfHBOhEhEbCY0QR3AdGUMF9TCn1ZvbACLcBGAsYHQ/s1600/1.jpg
Οδηγίες:
Αυτά είναι όλα τα υλικά μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στις αντιστάσεις. Βράζουμε α μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

https://1.bp.blogspot.com/-p2dyMXISZsw/XlItQ-O24oI/AAAAAAAAKyY/HnBzfeOihhoHSGhf4ttcz2tf8Bv4Y4YHwCLcBGAsYHQ/s1600/2.jpg

Λιώνουμε το βούτυρο και σωτάτουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.

https://1.bp.blogspot.com/-UcgrMgLUud4/XlItREhSlKI/AAAAAAAAKyc/6-CcRpYZULIqefiW27ZaZBAUHlzIimuKwCLcBGAsYHQ/s1600/3.jpg

Μόλις ροδίσει προσθέτουμε και το αλεύρι να σωταριστεί μαζί. Προσέχουμε μην καεί.

https://1.bp.blogspot.com/-PCYa_VnpfSE/XlItRmrhmSI/AAAAAAAAKyg/cSHYLTpdA3MQjkEQA7_sXpvfyFUmSDzPACLcBGAsYHQ/s1600/4.jpg

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να λιώσει το αλεύρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε.

https://1.bp.blogspot.com/-iBBJEzmxrMg/XlItRkkNpOI/AAAAAAAAKyk/wpz7m8HNjA0FCixApYmp-PfXbG7q0E7PACLcBGAsYHQ/s1600/5.jpg

Παράλληλα ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας. Προσέχουμε στο αλάτι. Περιορισμένο να είναι, ή και καθόλου.

https://1.bp.blogspot.com/-HR_VM1gxV-E/XlItR1ab55I/AAAAAAAAKyo/lKAgipakkEsjvQ3NgDEqcQjJYObrxAUuQCLcBGAsYHQ/s1600/6.jpg

Μόλις πήξει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και ρποσθέτουμε το τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

https://1.bp.blogspot.com/-cXoNwn5QnpY/XlItSO6BT9I/AAAAAAAAKys/Qiqkuvd-z4MPAtjkGSuMG7dKDHevL0PKwCLcBGAsYHQ/s1600/7.jpg

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια.

https://1.bp.blogspot.com/-9chCIwXa9bg/XlItSSHueOI/AAAAAAAAKyw/DXFoAPUtGb4BE3sLosDUoG4Ba5FgFUB3QCLcBGAsYHQ/s1600/8.jpg

και τέλος ανακατεύουμε μέσα τα μπουκετάκια μπρόκολου

https://1.bp.blogspot.com/-3ihe-byXU7A/XlItSs6Hc6I/AAAAAAAAKy0/T7UUDVqU_agTi-PdpQNCSo8xDH_CWAq9wCLcBGAsYHQ/s1600/9.jpg

Απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα.

https://1.bp.blogspot.com/-bb-P8aXhROQ/XlItP6krFxI/AAAAAAAAKyI/zGteF6dcM1Y3243lvG11y1Mkw1AuRpYZQCLcBGAsYHQ/s1600/10.jpg

Ψήνουμε περίπου 10′, ώσπου να ροδίσει.αφήνουμε στο ταψί 5′ να πάψει ο βρασμός για να μπορούμε να το κόψουμε.

https://1.bp.blogspot.com/-LuzsdZDgUUQ/XlItP73M4eI/AAAAAAAAKyQ/mBD-Ou_Z4M4sVLArvwyvybLt9n5-w9H2ACLcBGAsYHQ/s1600/11.jpg

Πολύ όμορφα χρώματα στο πιάτο μας φίλοι μου. Και ακόμα πιο όμορφη γεύση στον ουρανίσκο μας!

https://1.bp.blogspot.com/-jbwhc5SMY-M/XlItQoK-1fI/AAAAAAAAKyU/xj3f4SVXH9o78ux3ry533kUNC9bO1LmCQCLcBGAsYHQ/s1600/12.jpg

Φτιάξτε το και σερβίρετέ το στους αγαπημένους σας φίλοι μου. Θα ενθουσιαστείτε όλοι!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 masasoura.blogspot.com

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.