Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Χαλβάς με ταχίνι (φωτογραφίες)

https://1.bp.blogspot.com/-atVRDwU2cp0/XltmehWkV1I/AAAAAAAAKzo/MXJN6dnim8s5EAjllbeBp31JXF3MIKo0wCLcBGAsYHQ/s1600/10.jpg

Καλή Σαρακοστή να έχουμε! Σήμερα δεν έχω πολλά λόγια να πω για τη συνταγή μας. Δεν είναι άλλη από τον αγαπημένο μας σαρακοστιανό χαλβά! Από δω και πέρα, τον φτιάχνουμε μόνοι μας, είναι πολύ εύκολος, νοστιμότατος και πολύ πιο υγιεινός, επειδή δεν περιέχει κανένα συντηρητικό. Φτιάξτε τον σήμερα κιόλας, και σε λίγες ώρες θα απολαύσετε τον ωραιότερο χαλβά που έχετε ποτέ δοκιμάσει.

Υλικά:
1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
600γρ ζάχαρη
100ml νερό
1 βανίλια
γέμιση:
1 σοκολάτα κουβερτούρα
– καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού, χοντροκομμένα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, λευκή σοκολάτα κ.λπ.
https://1.bp.blogspot.com/-NxJhj6daqRQ/XltmemLmgDI/AAAAAAAAKzk/vj4YBnti2T8ThJrMwYVYaRkfcpQV2TIYwCLcBGAsYHQ/s1600/1.jpg

Αυτά είναι όλα τα υλικά μας.
Οδηγίες:

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε.
https://1.bp.blogspot.com/-vhsLKSqkBdc/Xltmeh4CXZI/AAAAAAAAKzg/zGkcilZctUUO6XMsp6ptF4l-cQDLyJxNQCLcBGAsYHQ/s1600/2.jpg
Προσεκτικά για να μην καεί, αφήνουμε να γίνει καραμέλα, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα.
https://1.bp.blogspot.com/-RFA1t8k-ajo/XltmfaEmAlI/AAAAAAAAKzs/YsP2y19REJcUdfj4icXSu4tOmjoxzPmjQCLcBGAsYHQ/s1600/3.jpg
Εν τω μεταξύ, σε μεταλλικό σκεύος αδειάζουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με τη βανίλια. Λιώνουμε και την κουβερτούρα.
https://1.bp.blogspot.com/-ChYDClDM0DM/XltmfvxXbaI/AAAAAAAAKzw/31RkB2j1WjIvftssVligqs4iFUrdMXC_gCLcBGAsYHQ/s1600/4.jpg
Μόλις γίνει η καραμέλα, την αδειάζουμε πάνω στο ταχίνι αμέσως, και ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα.
https://1.bp.blogspot.com/-LG7ljH0Hyok/XltmfrIqAlI/AAAAAAAAK0A/yttdld_sIRMXrgP_PXwBJP7K6eGICA5GwCLcBGAsYHQ/s1600/5.jpg
Προσέχουμε να ομογενοποιηθεί  καλά το μείγμα.
https://1.bp.blogspot.com/-5GxS1J422pE/Xltmf-_YwvI/AAAAAAAAKz0/-lc2Ne1-QmsVfknOjsC7FkSdsN6YFqW0QCLcBGAsYHQ/s1600/6.jpg
Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλουμε χαλβά κακάο, την ανακατεύουμε σε όλο το μείγμα. Εγώ έφτιαξα στρατσιατέλα, οπότε απλώς στριφογύρισα την κουτάλα μέσα στο μείγμα, για να πάει παντού, αλλά και να μείνει η σοκολάτα ως έχει.
https://1.bp.blogspot.com/-0XXbKnUNCmc/XltmgA5WC8I/AAAAAAAAKz4/YjI27E68Td8EoKM0uIzmXvHjBOEKmuduACLcBGAsYHQ/s1600/7.jpg
Στρώνουμε μια φόρμα  χωρητικότητας 1,5 λίτρα  με μεμβράνη τροφίμων και ρίχνουμε το μείγμα.
https://1.bp.blogspot.com/-8n_ZzohS_gg/XltmgYnbPlI/AAAAAAAAKz8/3lM-rbgjSe4Vrnw8mt0D-C6cnrtd739jwCLcBGAsYHQ/s1600/8.jpg
Στρώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Εδώ χρειάζεται υπομονή. Θα βοηθήσει αν βάλουμε την φόρμα στο ψυγείο.
https://1.bp.blogspot.com/-iytiQc_ITAw/Xltmgh1ebrI/AAAAAAAAK0E/49ilTKU-bNYM4sr0DHfHuCG9Yx7jii2KwCLcBGAsYHQ/s1600/9.jpg
Μόλις σκληρύνει, αφαιρούμε από την φόρμα και τη μεμβράνη, και απολαμβάνουμε τον ωραιότερο και αγνότερο χαλβά που έχουμε φάει. εμείς και οι αγαπημένοι μας.
https://1.bp.blogspot.com/-atVRDwU2cp0/XltmehWkV1I/AAAAAAAAKzo/MXJN6dnim8s5EAjllbeBp31JXF3MIKo0wCLcBGAsYHQ/s1600/10.jpg

Εδώ αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε στο μείγμα όποια γέμιση σας αρέσει. σας έδωσα μερικές ιδέες, χρησιμοποιείστε κι άλλες. Όταν τον δοκιμάσετε, δεν θα ξαναφάτε έτοιμο. θα με θυμηθείτε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μαρία Παπαϊωάννου

 

Back to top button