Καστοριά

Γιατί από τις Καστανιές; (του Παναγιώτη Ιατρού)

Οι Τούρκοι δεν είναι τόσο “μπουνταλάδες” όπως θέλουμε να τους ξέρουμε. Ειδικά στην
εξωτερική τους πολιτική είναι άπιαστοι και αυτό αποδεικνύεται εδώ και αιώνες. Λοιπόν το γεγονός ότι τόσο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων στις Καστανιές, οφείλεται στη τούρκικη προπαγάνδα να κατευθυνθούν προς τη συγκεκριμένη πύλη και όχι προς τα βουλγαροτουρκικά σύνορα, διότι αν τους κατεύθυναν και προς τα εκεί οι Βούλγαροι θα είχαν κλείσει και αυτοί ερμητικά τα σύνορά τους και θα είχε κλείσει ο αυτοκινητόδρομος Ε80 που συνδέει την Τουρκία με την Σερβία και κατ’ επέκταση την Κεντρική Ευρώπη, με τεράστια οικονομική τους ζημία.
Είναι γνωστό ότι, το 70% περίπου των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων από την Τουρκία προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, τις Βαλτικές χώρες και την Σκανδιναβία γίνεται από αυτήν την οδική αρτηρία, λόγω της ταχύτερης άφιξης στις χώρες αυτές και της οικονομικότερης από πλευράς καυσίμων για τα οχήματα, σε σχέση με την Εγνατία οδό, τα κόστος του πλοίου προς Ιταλία και τα ακριβότερα καύσιμα στην χώρα μας στην Ιταλία κ.λ.π.
Βέβαια όπως προαναφέρω, άφησαν και ανοιχτό το ενδεχόμενο της πύλης των Κήπων για την μετακίνηση του εμπορίου τους ΚΑΙ μέσω της Εγνατίας οδού. Τα άλλα περί εισβολής στη χώρα μας κ.λ.π. για δήθεν άλλους λόγους είναι στάχυα για στάρι.

 

 

 

 

One Comment

  1. Με την Βουλγαρία δεν έχουν να πιέσουν για συνδιαχείριση στο Αιγαίο. Αν νομίζουμε ότι τα γεγονότα είναι ξεκομμένα και μιλάμε για μόνο για το προσφυγικό είναι πρόβλημα.

Back to top button