Καστοριά

Καστοριά: Ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις με τον κοροναϊό

Μπροστά σε αυτή την οξυμμένη κατάσταση που έχει προκύψει με τον κοροναϊό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής και των προηγούμενων που έχουν φέρει το δημόσιο σύστημα υγείας σε μία κατάσταση , που σήμερα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του λαού. Οι τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κοροναϊού και είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, για τη στήριξη της κερδοφορίας των ομίλων.

Περίτρανη απόδειξη των παραπάνω είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς , όπου ήδη με τα πρώτα κρούσματα βγήκαν στην επιφάνεια η υποστελέχωση και μια σειρά ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό καθώς και τα κατάλληλα μέτρα, μπροστά στην ερχόμενη εξάπλωση του ιού (όπως προειδοποιούν οι ειδικοί) , αλλά και σε άλλα επείγοντα περιστατικά.

Στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση προστίθενται επιπλέον δυσκολίες στη λειτουργία του, λόγω των κρουσμάτων σε εργαζόμενους του νοσοκομείου , που αντικειμενικά ένα μέρος του δυναμικού τίθεται εκτός εργασίας ( και προληπτικά ).

Ήδη εμφανίζονται και επιπλέον περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του νοσοκομείου.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς σε όλες τις ειδικότητες  και να ενισχυθεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σε καμία περίπτωση αυτό να μην περιλαμβάνει μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία της περιοχής, ώστε να μην τεθεί πουθενά θέμα πλήρους λειτουργίας των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Συνολικά απαιτούμε εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας  του λαού, αυτά θεωρούμε ότι είναι :

1ον. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία των Νοσοκομείων ,Κέντρων Υγείας και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

2ον. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημοσίων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

3ον. Με κυβερνητική απόφαση να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:

-Σε όσους εργαζόμενους νοσούν.

-Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.

-Σε όσους καλούνται να αναλάβουν την φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.

-Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

4ον. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

5ον. Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι, επίσης, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.

Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Πληρώνει πανάκριβα τις αιματηρές περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας, την υποχρηματοδότησή του, την εμπορευματοποίηση, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, δεν μπορεί να πληρώσει ξανά!

Back to top button