Εμείς οι τρελαμένοι με τα μανιτάρια ψάχνουμε αφορμές να τα απολαμβάνουμε στο καθημερινό μας τραπέζι όσο συχνότερα γίνεται. Και η σημερινή μας συνταγή προέκυψε στην προσπάθεια να μας αρέσουν, να μας χορτάσουν και να μην μας επιβαρύνουν με περίσσειες θερμίδες και λίπη, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια με την προσθήκη πολλών λιπαρών, όπως η κρέμα γάλακτος στη μαγειρική για την ενίσχυση της γεύσης στα φαγητά. Έτσι η σημερινή συνταγή μας έρχεται πιο κοντά στις γευστικές συνήθειές μας, μπορούμε να την απολαμβάνουμε όσο συχνά θέλουμε, και στο σαρακοστιανό τραπέζι, και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο. Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
1/2 κιλό μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 κιλό σπαγγέτι
1/4 κουταλάκι σκόρδο ξερό
1 κουταλάκι αλάτι
μαυροπίπερο
1 κουτάλι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατόνερο. Εν τω μεταξύ σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να ροδίσει το κρεμμύδι.
Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες.
Τα προσθέτουμε στο σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το αλατοπίπερο. Ανακατεύοντας συχνά,αφήνουμε να μαγειρευτούν και να εξατμιστούν όλο το υγρό τους.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Τέλος, προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά τα μακαρόνια που έχουμε ήδη στραγγίσει.
Και σερβίρουμε!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! Εδώ δεν χρειάζεται να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, γιατί είναι δεδομένη. Δοκιμάστε τη συνταγή μας και θα με θυμηθείτε!